pos-na-kathariso-kathe-eidous-thiki-smartphone

Πώς να καθαρίσω κάθε είδους θήκη smartphone

Είσαστε στο Tips & Tricks, μια συλλογή πληροφοριών, οδηγών και συμβουλών για το πώς μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα smartphones σας, τις εφαρμογές σας και πολλά άλλα.

 

Ας είμαστε ξεκάθαροι για ένα πράγμα: Το τηλέφωνό σας είναι Β-Ρ-Ω-Μ-Ι-Κ-Ο. Φέρει 7 φορές τον αριθμό των μικροβίων απ’ ότι το κάθισμα της τουαλέτας! Επομένως μην περιμένετε ότι η θήκη του τηλεφώνου σας είναι καθαρότερη. Με την εποχή της γρίπης σε πλήρη εξέλιξη και την εξάπλωση του νέου κορωναϊού, είναι προτιμότερο να λάβουμε προφυλάξεις παρά να πέσουμε θύματα ασθενειών.

Έτσι, σας παρακαλώ, καθαρίστε ΑΜΕΣΑ τη θήκη του τηλεφώνου σας.

Αν ψάχνετε για βασικές οδηγίες, η Apple έχει έναν οδηγό καθαρισμού για τις θήκες της. Αλλά αν χρειάζεστε κάτι πιο ισχυρό, ήρθατε στο σωστό μέρος! «Πώς να καθαρίσω αυτή την βρώμικη, γκριζαρισμένη θήκη που με ανατριχιάζει, κάθε φορά που κοιτώ το τηλέφωνό μου»; Παρακάτω θα μάθετε τους τρόπους.

 

Πλαστικές θήκες

plastic-cases

Το πλαστικό είναι σχετικά ανθεκτικό σε σύγκριση με άλλα υλικά. Επομένως θα επιβιώσει με πιο σκληρές και αποτελεσματικότερες λύσεις καθαρισμού, όπως η χλωρίνη. Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να εργαστείτε με αυτή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σαπούνι. (Για μια μέθοδο χωρίς λευκαντικές ουσίες, ακολουθήστε τις οδηγίες για περιπτώσεις από καουτσούκ και σιλικόνη.)

Τι χρειάζομαι;
 • Χλωρίνη
 • Νερό
 • Σφουγγάρι, ύφασμα και / ή οδοντόβουρτσα
 • Γάντια πλυσίματος πιάτων

 

Πώς να καθαρίσω;
 1. Η χλωρίνη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τους πνεύμονες. Φορέστε γάντια κουζίνας και ανοίξτε τα παράθυρα για καλό εξαερισμό.

 

 1. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη για κάθε φλιτζάνι νερό που έχετε. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα μέρος χλωρίνη ανά 16 μέρη νερού, αν θέλετε να το κάνετε σε μεγαλύτερες ποσότητες. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, προσέξτε να μην πετάγονται τα υγρά.

 

 1. Βυθίστε πλήρως τη θήκη σας στο διάλυμα για 5 έως 10 λεπτά. Εάν η θήκη σας έχει επίμονο λεκέ, μην διστάσετε να το αφήσετε στο διάλυμα λίγο περισσότερο ή μέχρι να φύγει ο λεκές.

 

 1. Τρίψτε καλά τη θήκη σας με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί, για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά ή λεκέ. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να φτάσετε στα δύσκολα σημεία.

 

 1. Ξεπλύνετε καλά την θήκη για να αφαιρέσετε το διάλυμα χλωρίνης. Σκουπίστε απαλά με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα. Αφήστε την να στεγνώσει για περίπου μισή ώρα πριν την βάλετε και πάλι στο κινητό σας.

 

Τι κάνω μετά;

Σκουπίζετε τη θήκη σας με ένα απολυμαντικό πανάκι εβδομαδιαίως και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

 

Θήκες από καουτσούκ και σιλικόνη

Rubber-and-silicone-cases

Το καουτσούκ και η σιλικόνη είναι λίγο πιο ευαίσθητα από το πλαστικό. Επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ήπιο καθαριστικό διάλυμα. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι ίσως να μην μπορείτε να καθαρίσετε πλήρως με μια προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα σαπουνιού πιάτων, και εάν οι κηλίδες και το κιτρίνισμα παραμείνουν, δοκιμάστε με μαγειρική σόδα μετά.

Τι χρειάζομαι;
 • Σαπούνι για τα πιάτα
 • Νερό
 • Σφουγγάρι, ύφασμα και/ή οδοντόβουρτσα
 • Μαγειρική σόδα (προαιρετικά)

 

Πώς να καθαρίσω;
 1. Προσθέστε μία μέτρια ποσότητα σαπουνιού σε ένα μπολ ή κουβά ζεστού νερού και ανακατέψτε καλά. Πόσο σαπούνι; Χρησιμοποιήστε κατά την κρίση σας.

 

 1. Βυθίστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί στο διάλυμα και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τη θήκη σας. Με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σε κάθε δύσκολη γωνιά και χαραμάδα.

 

 1. Προαιρετικά: Αν οι κηλίδες και οι βρωμιές δεν έχουν ήδη καθαριστεί μετά το τελευταίο βήμα, απλώστε λίγη μαγειρική σόδα πάνω τους και τρίψτε με μια υγρή οδοντόβουρτσα. Για μεγάλους λεκέδες, αναμίξτε ένα μέρος ζεστό νερό με τρία μέρη μαγειρική σόδα για να σχηματιστεί μια πάστα. Εφαρμόστε την στις βρώμικες περιοχές, αφήστε τη να καθίσει για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε.

 

 1. Ξεπλύνετε καλά την θήκη σας μέχρι να είναι απαλλαγμένη από σαπούνι ή/και μαγειρική σόδα. Καθαρίστε απαλά με μια χαρτοπετσέτα και αφήστε τη να στεγνώσει για περίπου μισή ώρα, πριν την βάλετε στο τηλέφωνό σας.

 

Σημείωση: Μη βράσετε την θήκη σιλικόνης και μην την πλύνετε σε πλυντήριο πιάτων, όπως κάνετε με σκεύη σιλικόνης. Θα μπορούσε να συρρικνωθεί η θήκη.

 

Τι κάνω μετά;

Σκουπίζετε τη θήκη σας με ένα απολυμαντικό πανάκι εβδομαδιαίως και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

 

Ξύλινες θήκες

wood-cases

Το υγρό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση ή επέκταση του ξύλου και των ξύλινων φινιρισμάτων. Αλλά αυτό το διάλυμα ξυδιού είναι γενικά ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους ξύλου. Απλώς φροντίστε να μην βουλιάξετε την θήκη σας σε αυτό.

Τι χρειάζομαι;
 • Νερό
 • Ξύδι
 • Σαπούνι πιάτων (προαιρετικό)
 • Φιάλη ψεκασμού
 • Πανί

 

Πώς να καθαρίσω;
 1. Γεμίστε μια φιάλη ψεκασμού με δύο μέρη νερό και ένα μέρος ξύδι, και ανακατέψτε καλά. Προσθέσετε ελεύθερα μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων στο διάλυμα, αν αισθάνεστε ότι οι λεκέδες στη θήκη σας απαιτούν καθαρισμό με λίγη περισσότερη δύναμη.

 

 1. Ψεκάστε το διάλυμα στη θήκη και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Και πάλι, αποφύγετε τη βύθιση της θήκης σας στο διάλυμα.

 

 1. Σκουπίστε ξανά με χαρτοπετσέτα ή στεγνό πανί, για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

 

Τι κάνω μετά;

Το διάλυμα αυτό λειτουργεί ως καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, καθώς και για καθημερινό καθαρισμό ξύλου. Αποθηκεύστε ό,τι έχει μείνει από το διάλυμα και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε εβδομάδα.

 

Δερμάτινες θήκες

leather-cases

Το δέρμα είναι η χιονονιφάδα όλων των υλικών των θηκών. Είναι ευαίσθητο στο λάδι, τα βαμμένα υλικά, το μακιγιάζ, το ηλιακό φως, τη θερμότητα και την υγρασία. Μόλις το λεκιάσετε, δεν υπάρχει πραγματικά ένας ιδανικός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό δερμάτων και να ακολουθήστε τις οδηγίες του. Απλώς αυτό λειτουργεί επίσης και ως φθηνότερη εναλλακτική λύση. Απλώς προσέξτε ότι το δέρμα μπορεί να αλλάξει ελαφρώς χρώμα με οποιοδήποτε διάλυμα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε.

Τι χρειάζομαι;
 • Νερό
 • Ήπιο σαπούνι χεριών
 • Πανί
 • Μαλακτική κρέμα δερμάτων ή έλαιο βιζόν (προαιρετικά)

 

Πώς να καθαρίσω;
 1. Αναμείξτε ζεστό νερό και το σαπούνι σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε την κρίση σας για να καθορίσετε τις αναλογίες.

 

 1. Μην εφαρμόσετε ποτέ το διάλυμα απευθείας στην θήκη! Το δέρμα είναι ευαίσθητο σε λεκέδες νερού. Βυθίστε ένα πανί στο διάλυμα και στίψτε το μέχρι να είναι νωπό. Σκουπίστε την θήκη σας με το νωπό πανί.

 

 1. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί ή μια χαρτοπετσέτα για να απομακρύνετε τυχόν υγρό που έχει απομείνει.

 

 1. Προαιρετικά: Χρησιμοποιήστε μία μαλακτική κρέμα δερμάτων ή έλαιο βιζόν, για να διατηρήσετε τη θήκη σας σε καλή κατάσταση για το μέλλον. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

 

Τι κάνω μετά;

Κρατήστε την θήκη σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τη θερμότητα, την υγρασία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να το λερώσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά το μήνα. Κάντε το συχνότερα, σε περίπτωση που δίνετε προτεραιότητα στην καθαριότητα από τον αποχρωματισμό του δέρματος.

[via]