prostatepste-to-smartphone-sas-apo-yperthermansi-to-kalokairi

Προστατέψτε το smartphone σας από υπερθέρμανση το καλοκαίρι

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ Tips & Tricks, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ SMARTPHONES ΣΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

 

Εάν καίγεται ο τόπος, μπορεί να καίγεται και το τηλέφωνό σας. Μερικά απλά βήματα μπορούν να γλιτώσουν το τηλέφωνό σας από την υπερθέρμανση τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Τα τηλέφωνά μας ταξιδεύουν μαζί μας. Και το καλοκαίρι σημαίνει ότι βγαίνουμε στη ζέστη. Μάλιστα, φέτος φαίνεται ότι θα είναι άλλη μια περίοδος καύσωνα που θα σπάσει ρεκόρ. Όταν αυτές οι πολύπλοκες συσκευές υπερθερμανθούν, μπορούν να σβήσουν απότομα, μειώνοντας ενδεχομένως τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους.

Είτε χαλαρώνετε σε μια παραλία είτε εργάζεστε έξω, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone ή Android τηλεφώνου σας αυτό το καλοκαίρι.

 

Κατευθυνθείτε προς τη σκιά

phone-in-shade-brightness

Οι κατασκευαστές αρέσκονται να υπερηφανεύονται για το πόσο φωτεινές μπορούν να γίνουν οι οθόνες του τηλεφώνου τους. Έτσι σας επιτρέπουν να βλέπετε καθαρά την οθόνη σας ακόμη και στο άμεσο ηλιακό φως. Ανεβάζοντας την ένταση αυτών των εικονοστοιχείων σε 1.000 ή 2.000 nits μέγιστης φωτεινότητας είναι ιδανική για την ανάγνωση της οθόνης. Αλλά η διατήρηση αυτού του επιπέδου καταναλώνει περισσότερη ισχύ και παράγει περισσότερη θερμότητα από όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο ή στη σκιά.

Επιπλέον, το άμεσο ηλιακό φως παρέχει ακτινοβολούμενη θερμότητα σε αντικείμενα όπως το μέταλλο και το γυαλί, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της συσκευής σας. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια ηλιόλουστων, ζεστών ημερών, βρείτε κάποια σκιά για να το προστατέψετε (μαζί με εσάς).

 

Αποφύγετε τη φόρτιση και τη χρήση απαιτητικών εφαρμογών ταυτόχρονα

game-plus-charge

Η θερμότητα δεν προέρχεται μόνο από το εξωτερικό περιβάλλον.

Ο επεξεργαστής του τηλεφώνου σας πρέπει να δουλεύει πολύ πιο σκληρά όταν παίζετε παιχνίδια με ένταση γραφικών. Αυτά μπορούν να παράγουν περισσότερη θερμότητα από το συνηθισμένο μέσα από τη συσκευή σας.

Η αναπαραγωγή αυτών των παιχνιδιών μπορεί, επίσης, να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία σας. Επομένως είναι φυσικό να θέλετε να συνδέσετε το ρεύμα.

Ωστόσο, αυτός ο συνδυασμός υψηλής επεξεργασίας και φόρτισης αυξάνει ακόμη περισσότερο την παραγωγή θερμότητας, οδηγώντας σε υπερθέρμανση.

 

Αφαιρέστε τη θήκη κατά τη φόρτιση

charge-without-case

Είναι φυσιολογικό ένα τηλέφωνο να ζεσταίνεται ενώ φορτίζεται. Η επιφάνεια του τηλεφώνου διαχέει αυτή τη θερμότητα από το εσωτερικό λόγω σχεδιασμού. Αλλά η θερμότητα μπορεί να παγιδευτεί εάν χρησιμοποιείτε μια ογκώδη θήκη. Εάν το τηλέφωνο φαίνεται να θερμαίνεται πολύ, αφαιρέστε τη θήκη πριν τη φόρτιση.

 

Κάντε παύση μετά την εγγραφή βίντεο

record-video-phone

Η εγγραφή βίντεο απαιτεί πόρους, συλλαμβάνει και αποθηκεύει πολλά megabyte δεδομένων ανά δευτερόλεπτο και συνήθως επεξεργάζεται αυτό το υλικό ταυτόχρονα. Ακόμη και ακριβές mirrorless κάμερες που μπορούν να τραβήξουν βίντεο υψηλής ποιότητας έχουν μεγάλα θερμικά φορτία. Ή διαθέτουν πρόσθετους ανεμιστήρες για να διαχέουν τη θερμότητα.

Εάν εγγράφετε μεγάλα κλιπ, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε παύση για λίγα λεπτά μεταξύ τους. Έτσι θα επιτρέψετε στο τηλέφωνο να κρυώσει.

 

Αγοράστε αξιόπιστους φορτιστές

power-bank

Είναι απλώς ένας φορτιστής ρεύματος, οπότε γιατί να μην πάρετε τον φθηνότερο; Να είστε προσεκτικοί με τις απίστευτα χαμηλές τιμές. Συχνά συνδέονται με προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας για τη ρύθμιση της απόδοσης ισχύος και την πρόληψη της υπερθέρμανσης.

Καλύτερα να πληρώσετε λίγο περισσότερα και να προμηθευτείτε έναν προτεινόμενο φορτιστή USB-C ή power bank που γνωρίζετε ότι θα μπορείτε να εμπιστευτείτε.

 

Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου

overheat-warning-iphone-fireplace

Ακούγεται σαν το χειρότερο είδος υπερβολικά γενικής συμβουλής… Όμως βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό της συσκευής σας είναι ενημερωμένο. Είναι όντως μια καλή συμβουλή, ειδικά σε αυτή την περίπτωση.

Για παράδειγμα, ένα σφάλμα στο iOS 17, καθώς και ένα πρόβλημα με εφαρμογές όπως το Instagram και το Uber, προκάλεσε υπερθέρμανση πολλών τηλεφώνων iPhone 15 Pro. Η Apple κυκλοφόρησε σύντομα το iOS 17.0.3 για να διορθώσει το πρόβλημα. (Η τρέχουσα έκδοση είναι iOS 17.5, η οποία προσθέτει νέες δυνατότητες, καθώς και διορθώσεις σφαλμάτων και ασφάλειας.)

Σημειώστε ότι είναι φυσιολογικό ένα τηλέφωνο να ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια και μετά από μια ενημέρωση συστήματος. Γίνεται επειδή το λογισμικό βελτιστοποιεί τα δεδομένα στο παρασκήνιο. Ωστόσο, πρόκειται για μια προσωρινή αύξηση της θερμοκρασίας.

 

Μην αφήνετε το τηλέφωνο σε ζεστό αυτοκίνητο για μεγάλες χρονικές περιόδους

car-overheat

Εάν δεν θέλετε να εκθέτετε το τηλέφωνο στον ήλιο, τι γίνεται αν το αφήσετε σε ένα αυτοκίνητο ενώ χαζεύετε στην παραλία; Τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε hotbox τις ηλιόλουστες μέρες, οι οποίες μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τις προτεινόμενες θερμοκρασίες λειτουργίας. Είναι καλύτερα να πάρετε το τηλέφωνο μαζί σας.

 

Ελέγξτε την μπαταρία

iphone-battery-replace

Η υπερθέρμανση γίνεται συχνό πρόβλημα (και το τηλέφωνο δεν εκτίθεται στις άλλες καταστάσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο); Μια ελαττωματική ή φθίνουσα μπαταρία μπορεί να είναι η αιτία.

Πρώτα, δείτε τι σας λέει το τηλέφωνο: στο iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και ελέγξτε την Υγεία μπαταρίας και φόρτιση. Στο Android μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Διαγνωστικά μπαταρίας (Pixel) ή Ρυθμίσεις > Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής (Samsung). Εάν η λειτουργικότητα είναι υποβαθμισμένη, ίσως είναι καιρός να προγραμματίσετε μια αντικατάσταση μπαταρίας.

Το τηλέφωνο είναι διογκωμένο, ραγισμένο ή δείχνει άλλα σημάδια φουσκωμένης μπαταρίας; Απενεργοποιήστε το και επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας (ή με τα προγράμματα υποστήριξης της εταιρείας, αν είναι εντός εγγύησης). Αυτή είναι μια λιγότερο πιθανή περίσταση, αλλά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, δεν θέλετε να παίξετε με την ασφάλεια.

[via]