Δεν φταίει η Apple για κάθε iPhone homescreen

Μια αναμενόμενη προσθήκη του iOS 18 είναι η δυνατότητα προσαρμογής του homescreen του iPhone τοποθετώντας εικονίδια οπουδήποτε. Και μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα τους.

Η τελευταία αλλαγή αποδεικνύεται ήδη ότι ανοίγει αμέτρητες δυνατότητες για τη συνολική εμφάνιση του iPhone. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο βήμα για την προσαρμογή από τα προσαρμοσμένα εικονίδια του iOS 14. Αλλά αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στο Twitter (συγγνώμη, X), αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα καλό.

iphone-dog-homescreen

Οι χρήστες αποκαλούν το iOS «περιτοιχισμένο κήπο» εδώ και χρόνια. Εν μέρει χάρη στην έλλειψη δυνατότητας προσαρμογής του σχεδιασμού. Οι πολύχρωμες και ασύμμετρες αρχικές οθόνες (homescreen) περιορίζονταν σε jailbroken συσκευές. Αλλά τώρα, τα φωτεινά, νέον χρώματα και οι τυχαίες τοποθετήσεις εικονιδίων διατίθενται στις μάζες.

Και σχεδόν αμέσως αφότου οι χρήστες του iOS 18 beta άρχισαν να μοιράζονται τις δημιουργίες τους, οι άνθρωποι άρχισαν να θρηνούν για την ασχήμια τους στο X. Μερικοί αμφισβητούν ακόμη και ολόκληρη την αισθητική αντιμετώπιση της Apple.

https://twitter.com/MKBHD/status/1800325336477192386

Κάτι που είναι, φυσικά, κάπως γελοίο. Κανείς δεν αναγκάζει τους χρήστες να αλλάξουν το χρώμα των εικονιδίων τους. Σίγουρα, φαινόταν λίγο σαν να μας τρολάρει η Apple με αυτό το κίτρινο νέον παράδειγμα στην κεντρική ομιλία. Όμως η μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών μπορεί να είναι μόνο καλό.

Ωστόσο, τα εικονίδια και οι ταπετσαρίες δεν ήταν ο τίτλος της κεντρικής ομιλίας. Αυτό αφορά την AI. Όχι, δεν εννοούμε την τεχνητή νοημοσύνη. Εννοούμε την Apple Intelligence. Η νέα μηχανική εκμάθηση της εταιρείας στη συσκευή αποκαλύφθηκε με πολύ θαυμασμό. Και θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για μερικά έξυπνα νέα gadget που κυκλοφόρησαν φέτος.

[via]