Το Circle to Search ίσως έρχεται στο iPhone

Η δημοφιλής λειτουργία Circle to Search της Google, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα, απλώς σχεδιάζοντας κύκλους γύρω από αυτά μέσα σε εικόνες. Αρχικά περιορίστηκε στα smartphones της σειράς Samsung Galaxy S24 και Pixel 8. Ένα πρόσφατο εύρημα υποδηλώνει ότι αυτό το βολικό εργαλείο μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει σε συσκευές iOS μέσω του προγράμματος περιήγησης Google Chrome.

Σύμφωνα με μια αναφορά του The Mac Observer, η Google εργάζεται σκληρά για μια βελτιωμένη έκδοση της Google Lens Search, η οποία εσωτερικά αναφέρεται ως “LensOverlay”. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση αναμένεται να περιλαμβάνει τη λειτουργία Circle to Search, φέρνοντάς τη ενδεχομένως στα iPhone στο εγγύς μέλλον.

Η απόδειξη εμφανίστηκε με την ένδειξη «Κύκλος φακού για αναζήτηση» που ανακαλύφθηκε στον κώδικα του Chrome για iOS. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κυκλώνουν στοιχεία στις οθόνες τους. Έτσι θα ενεργοποιούν μια αναζήτηση Google Lens, απευθείας μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Circle to Search παραμένει ασαφές. Αναμένεται να είναι απλώς θέμα χρόνου οι χρήστες iOS να μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το εργαλείο. Το ακριβές εύρος της διάθεσης παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν είναι σαφές εάν θα επεκταθεί και στα iPad. Δεν γνωρίζουμε ούτε αν η κυκλοφορία θα είναι σταδιακή ή ευρεία. Φυσικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λύσεις που σας δίνουν την ίδια λειτουργικότητα στο iOS. Αυτές απαιτούν μόνο τη χρήση της εφαρμογής Google Lens.

Η προσθήκη του Circle to Search στο iOS θα σήμαινε μια σημαντική επέκταση για τη δυνατότητα. Έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τη διαισθητική προσέγγισή της στην αναγνώριση και αναζήτηση αντικειμένων. Η πιθανή διαθεσιμότητα της δυνατότητας σε συσκευές iOS μέσω του Chrome υποδηλώνει τη δέσμευση της Google να καταστήσει αυτήν την τεχνολογία πιο προσβάσιμη σε όλες τις πλατφόρμες.

Καθώς οι χρήστες περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση, η δυνατότητα απρόσκοπτης ενσωμάτωσης του Circle to Search στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε iPhone προκαλεί ήδη μεγάλο ενθουσιασμό στην τεχνολογική κοινότητα.

[via]