3 λόγοι που δεν πρέπει να κλείνετε τις ανοιχτές εφαρμογές iPhone

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ Tips & Tricks, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ SMARTPHONES ΣΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

 

Είναι καλό να γνωρίζετε πώς να κλείνετε εφαρμογές στο iPhone όταν μια εφαρμογή έχει bug ή δεν ανταποκρίνεται. Είναι πραγματικά εύκολο. Απλώς κάντε swipe up για να δείτε τις ανοιχτές σας εφαρμογές, και ξανά swipe up για να τις κλείσετε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείνετε τις ανοιχτές εφαρμογές; Οχι, καθόλου. Παρά τα όσα έχετε ακούσει, το κλείσιμο των εφαρμογών στο iOS κάνει τα πράγματα χειρότερα, όχι καλύτερα. Είναι ένας μύθος ότι θα εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα κάνετε το iPhone σας να τρέξει γρηγορότερα ή να ελευθερώσετε μνήμη. Συνολικά, κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Εδώ είναι οι τρεις λόγοι που δεν πρέπει να κλείνετε τις ανοιχτές εφαρμογές.

 

1] Η έξοδος από τις εφαρμογές εξαντλεί την μπαταρία του iPhone και την επιβραδύνει

Μπορεί να ακούγεται αντίθετο, αλλά είναι καλύτερα η μπαταρία σας να αφήνει τις εφαρμογές ως έχουν. Απλώς επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη ή κλειδώστε το τηλέφωνό σας.

Όταν κάνετε force-quit μια εφαρμογή, το iPhone πρέπει να κάνει επιπλέον δουλειά, για να τερματίσει όλες τις εκτελούμενες διαδικασίες και να διαγράψει τα πάντα από τη μνήμη του. Όταν ανοίξετε ξανά την εφαρμογή, το τηλέφωνό σας πρέπει να τη φορτώσει από την αρχή, κάτι που σας επιβραδύνει.

Εάν το κάνετε συνήθεια, η ισχύς της μπαταρίας που σπαταλάτε κλείνοντας τις εφαρμογές και περιμένοντας να ανοίξουν ξανά, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την ισχύ της μπαταρίας που χρειάζεται για να αφήσετε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο.

Το τηλέφωνό σας θα καθαρίσει τις εφαρμογές από τη μνήμη από μόνο του, εάν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας.

 

2] Οι εφαρμογές σας δεν κάνουν τίποτα στο παρασκήνιο, ούτως ή άλλως

iOS-4-Multitasking

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν αφήνετε μια εφαρμογή σε λειτουργία; Εάν μια εφαρμογή δεν εμφανίζεται στην οθόνη, ειδικά αν το iPhone είναι κλειδωμένο, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που επιτρέπεται να κάνει μια εφαρμογή. Είναι σαν να έχει κλείσει εντελώς, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε force-quit.

Υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που το iOS επιτρέπει σε μια εφαρμογή να κάνει στο παρασκήνιο, όπως εξήγησε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Apple, Scott Forstall, όταν εισήχθη το iPhone multitasking:

  • Ροή/αναπαραγωγή ήχου (μουσική, podcast, βίντεο)
  • Λήψη ή πραγματοποίηση κλήσεων
  • Ζήτηση της τοποθεσίας σας
  • Αποστολή ειδοποιήσεων
  • Ολοκλήρωση μιας εργασίας που μόλις ξεκινήσατε, όπως να ανεβάσετε μια φωτογραφία ή να κάνετε μια ανάρτηση

 

Το Pandora, το Skype και το TomTom ήταν οι κορυφαίες εφαρμογές της εποχής που υιοθέτησαν πρώτα αυτά τα χαρακτηριστικά. Τόσο παλιά ήταν (2010!). Και μερικές ακόμη λειτουργίες παρασκηνίου προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι, καμία δεν θα προκύψει εν αγνοία σας:

  • Εκτέλεση ζωντανών δραστηριοτήτων
  • Ομιλία με συσκευές Bluetooth/NFC
  • Καταγραφή της οθόνης σας
  • Εκτέλεση μιας ενέργειας συντόμευσης
  • Εκτέλεση VPN

 

Βασικά, εάν μια εφαρμογή δεν βρίσκεται στην οθόνη του iPhone σας, δεν κάνει τίποτα. Απλώς περιμένει να την ανοίξετε ξανά.

 

3] Υπάρχει καλύτερος τρόπος να σταματήσετε τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο

Turn-Off-Background-App-Refresh-780x736

Αργότερα, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία που επιτρέπει στις εφαρμογές να ενημερώνουν το περιεχόμενο στο παρασκήνιο, επίσης, που ονομάζεται Background App Refresh. Το τηλέφωνό σας κρίνει ποιες εφαρμογές επιτρέπεται να το κάνουν αυτό με βάση τη χρήση σας.

Εάν είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, έχετε έναν διακόπτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να αποτρέψετε την ανανέωση των εφαρμογών στο παρασκήνιο. Απενεργοποιήστε το στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο και βάλτε το σε Wi-Fi ή απενεργοποιήστε το εντελώς.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να σταματήσετε να «καθαρίζετε» τις εφαρμογές σας. Τίποτα δεν θα συμβεί στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζετε.

Και ακόμα κι έτσι, το Background App Refresh είναι πολύ έξυπνο για τη διατήρηση της μπαταρίας σας εξαρχής. Θα το απενεργοποιούσα επιλεκτικά μόνο για τις εφαρμογές που κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση της μπαταρίας σας: Amazon, Instagram, Snapchat κ.λπ.

[via]