6-tropoi-gia-na-kanete-to-tilefono-sas-na-fortizei-grigorotera

6 τρόποι για να κάνετε το τηλέφωνό σας να φορτίζει γρηγορότερα

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ Tips & Tricks, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ SMARTPHONES ΣΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Υπάρχουν επίσης μερικές γρήγορες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ταχύτερη φόρτιση, τις μέρες εκείνες που δεν σας φτάνουν οι ώρες! Ακολουθούν 6 τρόποι για να κάνετε το τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα.

 

1] Ενεργοποιήστε το Airplane Mode

airplane-mode

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε το τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα, είναι να αλλάξετε το τηλέφωνό σας σε Λειτουργία Πτήσης πριν συνδέσετε τον φορτιστή σας. Αυτό θα κλείσει τις συνδέσεις του κινητού σας τηλεφώνου με τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, Bluetooth, ραδιοφώνου και WiFi που μπορούν να εξαντλήσουν την ισχύ ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Ενώ βρίσκεστε Airplane Mode, το τηλέφωνό σας θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, επιτρέποντάς του να φορτίζει πολύ πιο γρήγορα.

Είτε είστε Android είτε iOS χρήστης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης πατώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη σας, επιλέγοντας Λειτουργία πτήσης (Airplane Mode) και σύροντας το διακόπτη στην επιλογή Ενεργοποίηση. Θα γνωρίζετε ότι αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται από το εικονίδιο μικρού αεροπλάνου που θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας. Η μετάβαση στη λειτουργία πτήσης σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα ή να χρησιμοποιείτε δεδομένα ή GPS, μέχρι να επιστρέψετε στις κανονικές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Όμως θα σας βοηθήσει να φορτίσετε το τηλέφωνό σας πιο γρήγορα.

 

2] Χρησιμοποιήστε έναν φορτιστή τοίχου

wall-charging

Όσον αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, οι επίσημοι φορτιστές τοίχου που συνοδεύουν το smartphone σας είναι η βέλτιστη επιλογή. Οι φορτιστές τοίχου έχουν ισχυρότερη έξοδο ενισχυτή από τις θύρες USB του laptop ή του υπολογιστή σας. Και ένας φορτιστής που παράγεται από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας, θα λειτουργεί καλύτερα από μια φθηνή απομίμηση τρίτων κατασκευαστών.

Η ασύρματη φόρτιση, αν και πολύ βολική, δεν είναι γενικά η καλύτερη επιλογή για να φορτίσετε γρήγορα το τηλέφωνό σας. Υπάρχουν αρκετοί «γρήγοροι» ασύρματοι φορτιστές. Όμως, γενικά, δεν είναι καλύτερη επιλογή από τους φορτιστές τοίχου.

Ενώ η πρίζα είναι η καλύτερη, μερικές φορές είναι πιο βολικό να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στη θύρα USB του laptop σας. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι η έξοδος ισχύος από μια θύρα USB είναι πολύ χαμηλότερη. Γεγονός που θα επιβραδύνει σημαντικά τον χρόνο φόρτισής σας. Μπορεί να χρειαστούν ώρες για να μεταβεί από άδεια σε πλήρως φορτισμένη.

Εάν βασίζεστε τακτικά στον υπολογιστή σας για να διατηρείτε το smartphone σας φορτισμένο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πιο αργή έξοδο από τις θύρες USB. Συσκευές όπως το ChargeDr ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την ισχύ από τις θύρες του laptop ή του υπολογιστή σας. Έτσι, θεωρητικά, το smartphone σας να φορτίζεται στο μισό του συνηθισμένου χρόνου.

Μπορείτε επίσης να κυνηγήσετε ειδικά σχεδιασμένα καλώδια με δύο «αρσενικές» υποδοχές USB και μία υποδοχή micro USB. Έτσι θα μπορείτε να φορτίζετε μια συσκευή χρησιμοποιώντας την τροφοδοσία από δύο θύρες USB ταυτόχρονα. Και αν χρησιμοποιείτε iPhone και έχετε ένα νεότερο μοντέλο Macbook ή iMac στο σπίτι, το προϊόν Apple σας θα αναγνωρίσει αυτόματα το iPhone σας όταν είναι συνδεδεμένο. Έτσι θα αυξήσει την έξοδο στο τηλέφωνό σας για να επιταχύνει τη φόρτιση.

 

3] Κρατήστε το τηλέφωνό σας δροσερό

no-charging-in-heat

Γενικά, θέλετε να κρατήσετε το τηλέφωνό σας μακριά από υπερβολική ζέστη. Τα smartphone τείνουν να λειτουργούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όταν είναι δροσερά. Αντίθετα, η υπερθέρμανση μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά του, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από το φως του ήλιου ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να το θερμαίνει κατά τη φόρτιση. Μπορεί επίσης να θέλετε να το αφήσετε να αναπνεύσει βγάζοντας τη θήκη του τηλεφώνου σας.

 

4] Χρησιμοποιήστε γρήγορους Battery Chargers

powerbank

Εάν ο επίσημος φορτιστής του κινητού σας απλά δεν κάνει τη δουλειά αρκετά γρήγορα, το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι συμβατό με αξεσουάρ γρήγορης φόρτισης. Τα περισσότερα νέα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας έχουν δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τηλέφωνα όλα συμβατά με όλους τους γρήγορους φορτιστές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα που να λειτουργεί με το τηλέφωνό σας.

Οι περισσότεροι γρήγοροι φορτιστές μπαταριών smartphone προσφέρουν περίπου 1,4 φορές τις ταχύτητες φόρτισης των τυπικών μοντέλων. Όμως θα διαπιστώσετε ότι, ενώ το κινητό σας θα επανέλθει στο 50% σε χρόνο μηδέν, αυτό μπορεί να μειωθεί καθώς η μπαταρία του τηλεφώνου σας πλησιάζει στο 100%. Η επιβράδυνση της φόρτισης, συνήθως σε χωρητικότητα περίπου 75%, είναι απαραίτητη για την αποφυγή βλάβης στη συσκευή σας. Και, παρόλο που είναι ασφαλής στη χρήση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η ταχύτερη φόρτιση του κινητού σας θα το ζεστάνει πολύ περισσότερο από έναν τυπικό φορτιστή. Όμως έτσι μπορεί να σας βοηθήσει να μην ξεμείνετε από μπαταρία.

 

5] Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας

turn-phone-off

Η πλήρης απενεργοποίηση του κινητού σας τηλεφώνου κατά τη φόρτιση μπορεί να σας βοηθήσει να φορτίσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας πολύ πιο γρήγορα. Κι αυτό επειδή η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται για τίποτα άλλο.

Αυτή η επιλογή μπορεί να μην είναι ιδανική. Θα σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου το κινητό σας ενώ το φορτίζετε. Ωστόσο, μήπως χρειάζεστε όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται στο λιγότερο δυνατόν χρόνο; Τότε μπορεί να αξίζει τον χρόνο μέχρι να θέσετε ξανά το τηλέφωνό σας σε λειτουργία.

Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας να σβήνει

Είναι μια κοινή συμβουλή για την βέλτιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη γρηγορότερη φόρτιση. Μην ξεχνιέστε αφήνοντάς το αφήνετε να σβήνει τελείως κάθε τόσο. Αυτό δεν κάνει καλό στην μπαταρία. Καλό είναι να το φορτίζετε, όταν το βλέπετε να πέφτει κάτω από το 50%.

 

6] Φόρτιση εν κινήσει

Charge-on-the-Go

Μια εναλλακτική λύση στη γρήγορη φόρτιση του τηλεφώνου σας θα ήταν να επενδύσετε σε μια εξωτερική μπαταρία τηλεφώνου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν δεν έχετε εύκαιρη μια πρίζα. Οι φορητοί φορτιστές είναι αρκετά οικονομικοί, ανάλογα με την ποιότητα και την ισχύ του ίδιου του φορτιστή.

 

Σημαντική σημείωση που πρέπει να θυμάστε

Όλες αυτές οι συμβουλές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να αποκτήσετε επιπλέον ενέργεια για το κινητό σας, όταν η έλλειψη χρόνου είναι ένα θέμα. ΔΕΝ συνιστούμε να τις χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Συνολικά, η αργή και σταθερή φόρτιση είναι πολύ καλύτερη για τη μακροπρόθεσμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας.

[via]