Ανακοινώθηκαν τα νέα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 5G

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα στο Samsung Galaxy Unpacked τα νέα αναδιπλούμενα smartphones της, τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Samsung Galaxy Z Flip 5. Οι εν λόγω συσκευές θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ελληνική αγορά από τις 11 Αυγούστου. Αμέσως μετά μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ένα βίντεο 8 λεπτών του “The Verge“, τι συνέβη στην εκδήλωση παρουσίασης:

 

Πριν όμως τα δούμε αναλυτικά, ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στις τιμές και τη διαθεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, το Samsung Galaxy Z Flip 5 θα καταφθάσει στην Ελληνική αγορά από τις 11 Αυγούστου σε δυο εκδόσεις: μια με 256GB αποθηκευτικό χώρο στη τιμή των 1249 ευρώ και μια με 512GB στη τιμή των 1349 ευρώ.

Από την μεριά του το Samsung Galaxy Z Fold 5 θα έρθει σε τρεις εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα στα 256GB με 1999 ευρώ, στα 512GB με 2099 ευρώ και στο 1TB με 2339 ευρώ. Φυσικά, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε την προσφορά που θα τρέχει και η οποία θα σου δίνει την αμέσως μεγαλύτερη έκδοση στη τιμή αυτής που έκανες προπαραγγελία. Δηλαδή, αν παραγγείλεις την 512GB θα πάρεις την 1TB έκδοση στην τιμή της 512GB.

Παράλληλα, η Samsung ενημέρωσε ότι αν κάποιος παραγγείλει την 1TB έκδοση θα έχει έκπτωση 120 ευρώ. Τέλος η θήκη η οποία στεγάζει το S Pen, θα πωλείται ξεχωριστά, με το κόστος να αγγίζει τα 99 ευρώ.

 

Samsung Galaxy Z Flip5

Galaxy-Z-Flip5-1

Το Samsung Galaxy Z Flip 5 θα λέγαμε ότι είναι εκείνο το αναδιπλούμενο της Samsung που προορίζεται περισσότερο για το ευρύ κοινό. Ενώ το Samsung Galaxy Z Fold 5 θα απευθύνεται σε πιο pro χρήστες, που απαιτούν κορυφαία χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και ακόμη καλύτερο multitasking. Η μεγαλύτερη διαφορά που θα παρατηρήσουμε εξαρχής στο Z Flip 5 είναι η σαφώς μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη. Είναι μία από τις ουσιαστικότερες βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχο. Πιο συγκεκριμένα, έχει πλέον μέγεθος 3.4 ιντσών, επιτρέποντάς σου να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα.

Εκείνο που θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, είναι ότι το Samsung Galaxy Z Flip 5 μειώνει κι άλλο τις διαστάσεις του. Έτσι θα προσφέρει ακόμη καλύτερη και πιο εύχρηστη εμπειρία. Συγκεκριμένα, όταν η συσκευή είναι τελείως ανοιχτή, το πάχος της αγγίζει τα 6.9 χιλιοστά. Και σε σχέση με το Z Flip 4 λέει αντίο στο κενό που υπήρχε όταν το δίπλωνες. Η εταιρεία ανέφερε ότι χάρη στο νέο μεντεσέ, δεν υπάρχει πλέον κενό. Απόδειξη: οι διαστάσεις. Το Z Flip 4 διπλωμένο έφθασε τα 17.1 χιλιοστά και πλέον στο Z Flip 5 ο αριθμός αυτός αγγίζει μόλις τα 15.1 χιλιοστά. Δηλαδή, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τις διαστάσεις κατά 2 χιλιοστά.

Galaxy-Z-Flip5-2

Η εξωτερική οθόνη παρέχει πλέον πολλές και χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείς πιο συγκεκριμένα, να τσεκάρεις το ημερολόγιο, να δεις τις ειδοποιήσεις σου, να απαντήσεις γρήγορα από το Flex Window, όπως το ονομάζει. Ταυτόχρονα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και widgets, τόσο της Samsung όσο και τρίτων. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανοίγουμε τη συσκευή και να επιτελούμε πολλές περισσότερες διεργασίες.

Παράλληλα, θα μπορούμε από την εξωτερική οθόνη να κάνουμε διάφορες ρυθμίσεις στο smartphone μας. Για παράδειγμα, να ελέγξουμε τα επίπεδα της έντασης, την φωτεινότητα, το Wi-Fi, το Bluetooth, το Airplane mode, το φακό κ.ά. Η εξωτερική αυτή οθόνη, μάλιστα, υποστηρίζει και τη λειτουργία pinch to zoom, όπου με δυο δάχτυλα θα μπορούμε να κάνουμε zoom στο περιεχόμενο.

Galaxy-Z-Flip5-3

Το Samsung Galaxy Z Flip έρχεται με μια κύρια οθόνη 6.7 ιντσών AMOLED με 120Hz refresh rate, το οποίο είναι μεταβαλλόμενο (1-120Hz), ενώ η ανάλυση διαμορφώνεται στα 2.640×1080 pixels. Στην εξωτερική πλευρά, όπως προαναφέραμε, δεσπόζει η 3.4 ιντσών Super AMOLED οθόνη με ανάλυση 720×748. Από κάμερες θα συναντήσουμε μια κύρια των 12MP με OIS, μια ultra wide των 12MP ενώ η μπροστινή κάμερα είναι των 10MP. Για τις απαραίτητες επιδόσεις φροντίζει ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy στα 4nm και φέρει 8GB RAM. Η μπαταρία του είναι των 3.700 mAh, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη ασύρματη φόρτιση.

Η Samsung υπόσχεται ότι το Samsung Galaxy Z Flip 5 είναι το πιο δυνατό αναδιπλούμενο Galaxy που έχει υπάρξει, καθώς το προστατεύει το Gorilla Glass Victus 2, ενώ το σασί του είναι από αλουμίνιο.

 

Samsung Galaxy Z Fold5

Samsung-Galaxy-Z-Fold5-1

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα και το κορυφαίο ως προς την παραγωγικότητα αναδιπλούμενο smartphone της, το Samsung Galaxy Z Fold 5. Έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: μια μεγάλη οθόνη, κορυφαίο multitasking και φυσικά S Pen. Ειδικότερα, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, καθώς το βάρος του αγγίζει τα 253 γραμμάρια ενώ το πάχος τα 13.4 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε μια μεγάλη οθόνη των 7.6 ιντσών, η οποία φθάνει τη μέγιστη φωτεινότητα των 1.750 nits. Η πυκνότητα των pixels αγγίζει τα 374 ppi, υποστηρίζει το S Pen και φυσικά μεταβαλλόμενο refresh rate από το 1-120Hz.

Samsung-Galaxy-Z-Fold5-2

Στην εξωτερική πλευρά συναντούμε μια 6.2 ιντσών Dynamic AMOLED HD+ οθόνη. Η ανάλυσή της αγγίζει τα 2316×904, με το refresh rate αυτής να διαμορφώνεται μεταξύ 48-120Hz. Το νέο αναδιπλούμενο της Samsung υπόσχεται και μια flagship εμπειρία ως προς την κάμερα· διαθέτει μια κύρια των 50MP με OIS και διάφραγμα f1.8, μια ultrawide των 12MP με f2.2 και μια telephoto των 10MP πάλι με OIS f2.4, που προσφέρει 3x optical zoom. Η μπροστινή κάμερα είναι των 10MP.

Στο κομμάτι των επιδόσεων έχουμε τον Snapdragon 8 Gen 2 στα 4nm. Υπόσχεται 18% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ως προς τη CPU, 32% ως προς τη GPU και 25% για το NPU, με τη Samsung να μας ενημερώνει ότι το σύστημα ψύξης είναι κατά 38% μεγαλύτερο για την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας.

Samsung-Galaxy-Z-Fold5-3

Στην Ελλάδα μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, θα πωλείται ξεχωριστά θήκη με το S Pen στα 99 ευρώ. Μέσα σε αυτή θα μπορέσεις να τοποθετήσεις το S Pen. Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει στο multitasking. Η taskbar πλέον είναι σε θέση να διατηρήσει ως και τέσσερις εφαρμογές. Έτσι θα μπορείς να πραγματοποιήσεις την μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Επίσης, με δυο δάχτυλα μπορείς να μεταφέρεις περιεχόμενο μεταξύ δυο εφαρμογών.

[via]