ios-17-anakoinothike-episima-sto-wwdc-2023-me-ola-ta-charaktiristika-tou

iOS 17: Ανακοινώθηκε επίσημα στο WWDC 2023 με όλα τα χαρακτηριστικά του

Το iOS 17 της Apple έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο WWDC του 2023, όπου μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση με τον καλύτερο τρόπο. Η πλήρης έκδοση του iOS καταφθάνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μαζί με τα iPhones.

ios-17-1

Αρχικά, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου λειτουργικού, είναι ότι πλέον ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή του στην οθόνη κλήσης του χρήστη που καλεί. Πλέον, δηλαδή, έχουμε μια ριζική ανανέωση της εν λόγω οθόνης. Μοιάζει σαν ένα μεγάλο wallpaper δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τοποθετήσεις μια custom εικόνα.

calling-posterios-17-2

Παράλληλα, τα voicemails θα μπορούν να εμφανίζονται ολογράφως στην οθόνη κλειδώματος. Επομένως αν είναι κάτι σημαντικό, θα μπορείς να δεις τι λέει το άτομο και να επιλέξεις αν θα το σηκώσεις ή όχι.

voicemail

 

Βελτιώσεις στο iMessage

Στο iMessage οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν ένα νέο χαρακτηριστικό που αποκαλείται Catch up. Πιο συγκεκριμένα, στις ομαδικές συνομιλίες θα μπορείς να κάνεις scroll up στο τελευταίο μήνυμα. Έτσι θα μπορείς να ενημερωθείς για οτιδήποτε νεότερο, χωρίς να χρειαστεί να το ψάξεις χειροκίνητα.  Παράλληλα, ο χρήστης θα μπορεί με παράθεση να απαντήσει με swiping στο εν λόγω μήνυμα.

catch-up

Πλέον προστίθεται ένας νέος τρόπος να μοιραστείς την τοποθεσία σου με τους φίλους σου. Ειδικότερα, το live locaton widget βρίσκεται natively εντός μιας συζήτησης. Επιπροσθέτως ένα νέο check in feature θα δώσει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις προς τους φίλους σου, ότι έφθασες στον προορισμό σου με ασφάλεια. Αν καθυστερήσεις, θα εμφανιστεί notification που θα ζητά να αναβάλλεις την ειδοποίηση των έμπιστων επαφών σου για 15 λεπτά. Αν δεν αντιδράσεις σε αυτήν την ειδοποίηση, τότε θα ενημερωθούν οι έμπιστες επαφές.

inline-locationlocation

 

NameDrop

Στην ουσία αποτελεί μια αναβάθμιση του AirDrop, με μια έξυπνη ονομασία που είναι χαρακτηριστική του σκοπού για τον οποίο προορίζεται. Θα μπορείς να στείλεις τις πληροφορίες επικοινωνίας σου σε κάποιον, απλώς φέρνοντας κοντά δύο iPhone. Είναι κάτι το οποίο θα κάνει εφικτή την αποστολή της email διεύθυνσης και των αριθμών τηλεφώνων σου. Θα λειτουργεί και μεταξύ ενός iPhone και ενός Apple Watch. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να σταλούν με τον ίδιο τρόπο. Αν το αρχείο είναι μεγάλο, μπορείς να βγεις εκτός εμβέλειας και το download να συνεχιστεί.

namedrop

 

Standby

Ένας νέος τρόπος χρήσης του iPhone σου ενώ αυτό φορτίζει. Αν χρησιμοποιείς για παράδειγμα ένα MagSafe stand, το οποίο κρατά το iPhone σου σε οριζόντια θέση, ολόκληρο το UI της lockscreen αλλάζει. Πλέον θα έχεις στη διάθεσή σου ένα μεγάλο ρολόι, ή ένα slideshow των φωτογραφιών. Το iPhone, εν ολίγοις, γίνεται ένα smart clock.

standby1standby2standby3

 

Το Autocorrect βελτιώνεται

Μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στο iOS 17 είναι ένα βελτιωμένο autocorrect. Με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων, θα αυξήσει πλέον τον αριθμό των λέξεων που αναλύει. Επομένως δεν θα λειτουργεί μόνο με δύο-τρεις τη φορά, αλλά με ολόκληρες φράσεις και προτάσεις. Επιπλέον θα θυμάται τις λέξεις που πληκτρολογείς ηθελημένα λάθος ή συγκεκριμένες κακές λέξεις που το autocorrect σύστημα δεν επιτρέπει να περάσουν.

Autocorrect1Autocorrect2

 

Άλλες μικρότερες ενημερώσεις:
  • Εγκαταλείπεται το Hey Siri. Πλέον θα κληθείς να πεις Siri απλώς για να ξεκινήσεις την αλληλεπίδραση με την ψηφιακή βοηθό.
  • Apple Maps: Θα υποστηρίζουν πλέον το offline mode. Έτσι θα μπορείς να κατεβάσεις τοποθεσίες και να τις βλέπεις όταν δεν είναι διαθέσιμο το internet.

 

[via]