Τι πρέπει να κάνετε πριν αποχωριστείτε ένα Apple Watch

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ Tips & Tricks, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ SMARTPHONES ΣΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

 

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καταργήσετε τις προσωπικές πληροφορίες σας από ένα Apple Watch, ακόμη και αν δεν το έχετε πλέον. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι το ρολόι που σκοπεύετε να αγοράσετε από κάποιον είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε.

 

Πριν πουλήσετε, χαρίσετε ή ανταλλάξετε το Apple Watch σας

ios13-iphone-11pro-watchos6-series5-unpair-devicesΠρέπει να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης και να καταργήσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες σας από τη συσκευή σας. Ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

 1. Διατηρήστε το Apple Watch και το iPhone σας σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone και πατήστε την καρτέλα «Ρολόι μου».
 3. Πατήστε «Όλα τα ρολόγια» στο επάνω μέρος της οθόνης.
 4. Πατήστε το κουμπί πληροφοριών δίπλα στο όνομα του ρολογιού σας.
 5. Πατήστε «Αποζευγοποίηση Apple Watch» και κατόπιν πατήστε ξανά το κουμπί «Αποζευγοποίηση» για επιβεβαίωση.
 6. Πατήστε «Αφαίρεση προγράμματος κινητού δικτύου» αν έχετε μοντέλο με δυνατότητα σύνδεσης σε κινητό δίκτυο (Αν το ρολόι σας έχει δυνατότητα σύνδεσης σε κινητό δίκτυο, μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με τον φορέα σας για να ακυρώσετε τη συνδρομή κινητού δικτύου. Ενδέχεται να επιβληθούν χρεώσεις από τον φορέα σας).
 7. Εισαγάγετε το συνθηματικό του Apple ID για να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Αν ξεχάσατε το συνθηματικό του Apple ID, μπορείτε να το επαναφέρετε.
 8. Πατήστε πάλι για επιβεβαίωση. Κατά την αποζευγοποίηση, το iPhone θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο του Apple Watch. Αν αποκτήσετε ένα νέο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εφεδρικό αντίγραφο για να το διαμορφώσετε.

 

Αν έχετε ήδη χαρίσει το Apple Watch, μπορείτε να το σβήσετε και να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης από το iCloud.com. Ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

 1. Σε έναν υπολογιστή, μεταβείτε στην Εύρεση iPhone στο iCloud.com και συνδεθείτε με το Apple ID σας.
 2. Επιλέξτε «Όλες οι συσκευές» και, κατόπιν, κάντε κλικ στο Apple Watch.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Σβήσιμο Apple Watch». Επιλέξτε «Επόμενο» μέχρι η συσκευή να σβηστεί.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί X δίπλα στο Apple Watch.

 

Αν σβήσετε το Apple Watch

Αν σβήσετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις, η συσκευή σας θα σβηστεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένων όλων των καρτών που έχετε προσθέσει στο Apple Pay, καθώς και όλων των φωτογραφιών, των επαφών, των αρχείων μουσικής και των εφαρμογών. Επίσης, θα απενεργοποιηθούν το iCloud, το iMessage, το FaceTime, το Game Center και άλλες υπηρεσίες. Το περιεχόμενό σας δεν θα διαγραφεί από το iCloud αν σβήσετε τη συσκευή σας.

 

Πριν αγοράσετε ένα ρολόι από κάποιον τρίτο

Πριν αγοράσετε ένα Apple Watch από κάποιον άλλο και όχι από την Apple ή κάποιον εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή Apple, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

 1. Αναγνωρίστε το μοντέλο.
 2. Βεβαιωθείτε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει καταργήσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης από το ρολόι και ότι το ρολόι έχει σβηστεί. Πρέπει να αποζευγοποιήσει το ρολόι και να καταργήσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης εισάγοντας το συνθηματικό του Apple ID του, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι.
 • Αν δείτε την οθόνη κωδικού κλειδώματος ή την οθόνη Αφετηρίας, η συσκευή πρέπει να σβηστεί.
 • Αν μπορείτε, προσπαθήστε να ζευγοποιήσετε το ρολόι με το iPhone σας. Αν σας ζητηθεί να εισαγάγετε το συνθηματικό του Apple ID του προηγούμενου ιδιοκτήτη κατά τη διαμόρφωση, τότε το Κλείδωμα ενεργοποίησης είναι ακόμη ενεργοποιημένο.
 1. Στα μοντέλα κινητού δικτύου του Apple Watch, βεβαιωθείτε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κατάργησε και ακύρωσε όλα τα ενεργά προγράμματα κινητού δικτύου.

 

[via]