ios-15-4-pos-na-diorthosete-to-provlima-diarkeias-tis-mpatarias

iOS 15.4: Η Apple εξηγεί πως να διορθώσετε το πρόβλημα διάρκειας της μπαταρίας. Μπορεί να μην σας αρέσει η απάντηση.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ Tips & Tricks, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ SMARTPHONES ΣΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

 

Πριν από λίγες ημέρες, αρκετοί χρήστες iPhone άρχισαν να παραπονιούνται. Οι μπαταρίες τους εξαντλούνταν πολύ γρήγορα, μετά την εγκατάσταση της πρόσφατης ενημέρωσης στο iOS 15.4. Η Apple συνήθως δεν επιβεβαιώνει τέτοια ζητήματα. Όμως, σύμφωνα με το TechRadar, ένα tweet που κυκλοφόρησε από την Apple ως απάντηση σε αυτά τα παράπονα. Η Apple όχι μόνο ανέλαβε την ευθύνη για το πρόβλημα. Είπε επίσης σε όσους επηρεάζονται από το update τι να κάνουν.

 

Η Apple παραδέχεται ότι το iOS 15.4 θα μπορούσε να μειώσει προσωρινά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone

Ορισμένοι χρήστες iPhone ανέφεραν συγκλονιστικές μειώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετά την εγκατάσταση του iOS 15.4. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του iPhone 11 συνήθιζε να έχει ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πριν από το update. Τώρα, η μπαταρία του είναι άδεια μέχρι το μεσημέρι.

applesupportbattΆλλα σχόλια περιλάμβαναν επίσης χρήστες iPhone 12 και iPhone 13. Η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της σειράς iPhone 13 Pro (ειδικά του iPhone 13 Pro Max). Θα περιμέναμε, λοιπόν, από την Apple να ανταποκριθεί σε αυτό το πρόβλημα αμέσως, όπως και έγινε.

Το tweet που δημοσιεύτηκε από την Apple Support ανέφερε: «Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε! Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Είναι φυσιολογικό οι εφαρμογές και οι λειτουργίες σας να χρειάζονται προσαρμογή έως και 48 ώρες μετά από μια ενημέρωση. Θα σας ζητήσουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε ένα DM, εάν αυτό εξακολουθεί να είναι θέμα μετά από αυτό το διάστημα, ώστε να μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το εξετάσετε περαιτέρω».

Αυτή είναι λοιπόν η απάντηση της Apple. Με λίγα λόγια, η εταιρεία λέει ότι τέτοιες μειώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι φυσιολογικές. Επίσης, λέει ότι πρέπει να περιμένετε έως και δύο ημέρες μετά την ενημέρωση, για να επαναφέρετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα προηγούμενα επίπεδα. Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτή την απόκριση, η Apple δημοσίευσε επίσης έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα υποστήριξης μπαταρίας με τίτλο «Μεγιστοποίηση διάρκειας λειτουργίας και διάρκειας ζωής μπαταρίας».

 

Η σελίδα υποστήριξης μπαταρίας της Apple παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η σελίδα υποστήριξης εμφανίζει ως πρώτη λύση «Κάνε ενημέρωση στο πιο πρόσφατο λογισμικό». Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εφαρμογή αυτής της συμβουλής οδήγησε στη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone εξαρχής, πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ομάδα στο Κουπερτίνο προσέχει τι κάνει.

ios13-iphone-xs-settings-battery-low-power-mode-onΣτην πραγματικότητα, η Apple έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας. Η Apple συνιστά να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ή να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη φωτεινότητα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, μεταβείτε στο Κέντρο Ελέγχου. Σύρετε προς τα κάτω από τη δεξιά γωνία και χρησιμοποιείστε το κάθετο ρυθμιστικό με το εικονίδιο του ήλιου για να μειώσετε τη φωτεινότητα.

Με την Αυτόματη φωτεινότητα, η οθόνη σας γίνεται αυτόματα πιο ανοιχτή ή πιο σκοτεινή ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα. Πατήστε στο Οθόνη και μέγεθος κειμένου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αυτόματη φωτεινότητα.

Θα εκπλαγείτε με το πόση επιπλέον διάρκεια μπαταρίας μπορείτε να εξοικονομήσετε από το τηλέφωνό σας γενικά, ρίχνοντας το επίπεδο φωτεινότητας.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή από την Apple: Το Wi-Fi χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ μπαταρίας από τη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας. Εάν έχετε μια επιλογή, επιλέξτε Wi-Fi για να εξοικονομήσετε τη χρήση της μπαταρίας. Και τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής ισχύος μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και πατώντας στη Λειτουργία χαμηλής ισχύος.

Στη λειτουργία χαμηλής ισχύος, η οθόνη θα χαμηλώνει αυτόματα. Ορισμένα animations είναι απενεργοποιημένα και το mail δεν θα φορτώνεται στο παρασκήνιο. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις. Επίσης να λαμβάνετε email και μηνύματα, να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και πολλά άλλα. Μόλις φορτιστεί η μπαταρία, η λειτουργία χαμηλής ισχύος θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής ισχύοςμόλις η μπαταρία στο iPhone σας πέσει στο 20%.

Μέχρι να είστε σίγουροι ότι η μπαταρία του iPhone σας παρέχει φόρτιση τουλάχιστον μίας ημέρας, θα σας προτείναμε να έχετε μαζί σας ένα power bank. Ναι, μερικά είναι ογκώδη και είναι ταλαιπωρία να τα κουβαλάτε. Αλλά προς το παρόν, αυτή είναι μια πρακτική λύση για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε.

Να λοιπόν το μεγάλο ερώτημα που θέλουμε να θέσουμε σε εκείνους τους χρήστες iPhone που είδαν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους να μειώνεται μετά την εγκατάσταση του iOS 15.4. Έχει επιστρέψει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone σας σε επίπεδα προ-ενημέρωσης; Εάν όχι, πόσο καιρό έχει περάσει από τότε που ενημερώσατε τη συσκευή σε iOS 15.4; Μη διστάσετε να στείλετε τα σχόλιά σας στη σελίδα μας.

[via]