pixel-6-kai-pixel-6-pro-prepei-na-anisichoun-samsung-kai-apple

Pixel 6 & 6 Pro: Πρέπει να ανησυχούν Samsung και Apple;

Τα Pixel 6 & 6 Pro αναμένεται να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στο ιστορικό των Pixel. Οι πρώιμες διαρροές δείχνουν μια τολμηρή νέα σχεδίαση και ιδιαίτερη προσοχή στις κάμερες. Αλλά πριν συζητήσουμε για το Pixel, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία προοπτική. Θα κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στα προηγούμενα τηλέφωνα Pixel της Google. Και θα δούμε γιατί δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν τα καλύτερα Android στον κόσμο.

Στη συνέχεια, θα σας πούμε τι περιμένουμε να δούμε στο νέο Pixel 6, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Θα δούμε επίσης αν η Google θα έχει έναν πραγματικό ανταγωνιστή για τα επερχόμενα Galaxy S22, Xiaomi Mi 12, OnePlus 10 ή ακόμα και το iPhone 13 της Apple.

 

Τα προβλήματα με τις προηγούμενες ναυαρχίδες του Google Pixel

google-pixel-phones-rewind

Το Pixel 5 είναι η τρέχουσα «ναυαρχίδα» της Google. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υιοθετεί πραγματικά ορισμένες κορυφαίες δυνατότητες, όπως κάνουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές. Δεν διαθέτει οπτικό ζουμ και τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή μεσαίας εμβέλειας. Το Pixel 5 διαθέτει μια αρχαία συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (στο πίσω μέρος). Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές έρχονται με προηγμένη αναγνώριση προσώπου και αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων UTS.

Το Pixel 4 είχε τη μεγαλύτερη πρόσοψη από οποιοδήποτε κορυφαίο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν ήταν μεγάλη. Η οθόνη 90Hz ήταν ασυνεπής. Και παρέλειψε την υπερευρυγώνια κάμερα για χάρη ενός τηλεφακού. Θυμηθείτε, εκείνη τη στιγμή το Pixel 4 ανταγωνιζόταν τηλέφωνα όπως το P30 Pro (που συνοδεύτηκε από οπτικό ζουμ 5x) και το Galaxy Note 10 που συνοδεύτηκε από τρεις κάμερες.

Το Pixel 3 έμεινε πίσω εξαιτίας διαθεσιμότητας και από το ασχημότερο notch που έχουμε δει ποτέ. Επίσης, οι ανταγωνιστές εκείνη την εποχή προχώρησαν γρήγορα σε τομείς όπως οι κάμερες. Και, τέλος, ο σχεδιασμός του ήταν για πολλούς αποκρουστικός.

 

Google Pixel 2/XL: Ο τελευταίος βασιλιάς Pixel

pixel-2-xl-series

Πρέπει να ανατρέξουμε στο Pixel 2 για να πούμε ότι η Google δεν θα μπορούσε μόνο να ανταγωνιστεί στην κορυφή αλλά και να κερδίσει. Σίγουρα, το μικρότερο Pixel 2 φαινόταν μάλλον ξεπερασμένο λόγω των μεγάλων πλαισίων του. Αλλά το μοντέλο XL ξεχώριζε με πιο αδύνατα τελειώματα.

Οι κάμερες στη σειρά Pixel 2 ήταν κορυφαίες (εμπρός και πίσω) και τα τηλέφωνα ήταν συνολικά εξαιρετικά. Είχαν αντοχή στο νερό IP67, υπέροχα στερεοφωνικά ηχεία, κορυφαία απόδοση, καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Και, φυσικά, το αγνό Android λογισμικό της Google με έγκαιρες ενημερώσεις.

Φυσικά το Pixel 2 δεν ήταν άψογο. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να ανταγωνιστεί τηλέφωνα όπως το Galaxy Note 8 και το iPhone X. Εκείνα συνοδεύονταν από ασύρματη φόρτιση, 2x κάμερες τηλεφακού και πιο φουτουριστικό σχεδιασμό. Ειδικά στην περίπτωση του iPhone X, το οποίο σηματοδότησε την αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου για την Apple.

 

Μετά το Pixel 2: Ο ανταγωνισμός

pixel-3-vs-iphone-xs

Και μετά ήρθαν τα Pixel 3, 4 και 5. Ενώ η Google προσπαθούσε να πειραματιστεί με μερικά εξωφρενικά σχέδια, οι ανταγωνιστές ανέβηκαν επίπεδα.

Το Pixel 3 ανακοινώθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2018. Μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, η Huawei έσπασε ρεκόρ με το απίστευτο Mate 20 Pro. Δύο εβδομάδες μετά από αυτό, η OnePlus κυκλοφόρησε το 6T. Η Google ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα…

Όπως αναφέρθηκε αρχικά, η επόμενη ναυαρχίδα Pixel ήταν επίσης συνολικά κατώτερη σε σύγκριση με τηλέφωνα όπως το OnePlus 7 & 7 Pro, τη σειρά S10, τη σειρά P30 Pro ή τα τηλέφωνα iPhone 11 της Apple.

 

Google Pixel 6 & 6 Pro: Τι να περιμένουμε

 pixel-6-pixel-6-pro
Σχεδιασμός & οθόνη

Έχουμε ήδη δει πολλές διαρροές του αναμενόμενου σχεδιασμού των Pixel 6 και 6 Pro. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η Google επέστρεψε τελικά στο να είναι τολμηρή, αλλά με καλό τρόπο. Δηλαδή χωρίς μεγάλες εγκοπές, χωρίς εντυπωσιακούς αισθητήρες κίνησης.

Μπορούμε να δούμε από τα renders που έχουν διαρρεύσει ότι το Pixel 6 Pro θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και πιο ογκώδες από το κανονικό Pixel 6. Και τα δύο τηλέφωνα αναμένεται να διαθέτουν οπή για την μπροστινή κάμερα. Κάτι που θυμίζει ναυαρχίδες Galaxy.

Όσον αφορά τις οθόνες, ο leakster Max Weinbach ανέφερε ότι το 6 Pro θα διαθέτει οθόνη OLED 6,67 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Εκείνη του Pixel 6 αναμένεται να είναι μικρότερη, περίπου 6,4 ίντσες. Μάλλον όμως διατηρεί το ρυθμό ανανέωσης 120Hz, αν και δεν θα εκπλαγούμε αν έρχεται με ένα 90Hz όπως το Pixel 5.

Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό μέρος του νέου σχεδιασμού στη σειρά Pixel 6 φαίνεται να βρίσκεται στο πίσω μέρος. Εκεί βλέπουμε έναν συνδυασμό μάλλον ασυνήθιστων χρωμάτων για οποιοδήποτε smartphone: λευκό, μαύρο, πορτοκαλί, σαμπανιζέ και πολλά ακόμη. Βεβαίως, τα renders ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά χρώματα του τηλεφώνου με ακρίβεια 100%. Όμως αν είναι κοντά, αυτά τα τηλέφωνα θα ξεχωρίζουν.

 

Κάμερες

Επίσης στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, μπορούμε να δούμε μια σειρά από κάμερες, οι οποίες κάνουν αμέσως εντύπωση. Αναμένεται ότι η Google θα επιλέξει τελικά έναν νέο αισθητήρα κάμερας, ο οποίος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτούς που βρέθηκαν σε προηγούμενα τηλέφωνα Pixel.

Επιπλέον, το Pixel 6 Pro αναμένεται να έρθει με τρεις κάμερες, μία εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι κάμερα τηλεφακού zoom 5x. Αυτή θα κάνει τη ναυαρχίδα πολύ πιο ανταγωνιστική σε έναν κόσμο τηλεφώνων όπως τα Galaxy S21 Ultra, Mi 11 Ultra και άλλων.

Σε συνδυασμό με την περίφημη επεξεργασία εικόνων της Google, αναμένουμε την ποιότητα της φωτογραφίας να είναι εξαιρετική. Και μάλιστα σε διάφορα εστιακά μήκη, κάτι που δεν είχαμε ποτέ σε ένα Pixel.

 

Chipset & λογισμικό

Αυτή η κατηγορία έχει σχέση με την απόδοση της σειράς Pixel 6. Αναμένεται ότι η Google θα αλλάξει ταχύτητες και θα ανταλλάξει τους επεξεργαστές μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm για ένα προσαρμοσμένο τσιπ κατασκευασμένο σε συνεργασία με τη Samsung. Αυτό είναι για το Pixel 6 Pro. Ο επεξεργαστής λέγεται ότι ανταγωνίζεται το Snapdragon 870. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ελάχιστα υποδεέστερος του Snapdragon 888 σε απόδοση.

Εάν αυτό το τσιπ αποδειχθεί ότι είναι πραγματικά προσαρμοσμένο για το Pixel 6 Pro, θα πρέπει να προσφέρει μια πολύ βελτιστοποιημένη απόδοση που θυμίζει το iPhone, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης ένα προσαρμοσμένο τσιπ. Ωστόσο, ο νέος επεξεργαστής A15 της Apple πιθανότατα θα κυριαρχεί.

Το Pixel 6 είναι μια διαφορετική ιστορία. Η στρατηγική της Google για μικρότερες ναυαρχίδες φαίνεται να αλλάζει. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι εκδόσεις των ναυαρχίδων της Google συνοδεύονταν από τον ίδιο επεξεργαστή στη σειρά, τώρα το μικρότερο μοντέλο λέγεται ότι το διατηρεί σε ένα τσιπ Qualcomm μεσαίας κατηγορίας.

Ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι το Snapdragon 780G, που έκανε το ντεμπούτο του στο Mi 11 Lite της Xiaomi. Πέρα από το hardware, το λογισμικό στη σειρά Pixel 6 θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό! Για αυτό, δεν χρειάζεται να περιμένουμε, καθώς έχουμε ήδη μια λεπτομερή προεπισκόπηση του Android 12 της Google.

Με λίγα λόγια, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη οπτική αλλαγή στην ιστορία του Android. Διαθέτει έμφαση στο απόρρητο, τα widgets και την ευκολία χρήσης και δεν υπάρχει ενθουσιασμός που θα δοκιμαστεί σε νέα και παλαιότερα τηλέφωνα Pixel.

 

Σειρά Pixel 6: Ένας άξιος ανταγωνιστής της Apple και της Samsung;

pixel-6-pixel-watch

Συνολικά, τα Pixel 6 και 6 Pro αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο. Κάτι που θα τα κάνει να ανταγωνίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Από όλες τις διαρροές και τις φήμες που έχουμε δει μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε ότι το Pixel 6 μοιάζει με πραγματικό διάδοχο του Pixel 5. Διαθέτει δύο κάμερες (πιθανώς ευρεία και ultra-wide), ένα τσιπ μεσαίας εμβέλειας και μια μικρότερη μπαταρία λόγω του μεγέθους του.

Το Pixel 6 Pro, από την άλλη πλευρά, διαμορφώνεται για να αντιμετωπίσει τις Samsung, Xiaomi, OnePlus, ακόμη και τις νέες ναυαρχίδες της Apple. Για παράδειγμα, το Galaxy S22 της Samsung λέγεται ότι διαθέτει αναβαθμισμένους αισθητήρες κάμερας, προσαρμοσμένα γραφικά AMD, ακόμη και μια μπροστινή κάμερα UTS. Εάν αυτό αποδειχθεί αλήθεια, τότε η Google θα δυσκολευτεί πολύ να ανταγωνιστεί.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει το Pixel 6 Pro είναι οι νέοι αισθητήρες κάμερας, η επεξεργασία εικόνας, η ξεχωριστή σχεδίαση και η εμπειρία λογισμικού. Εάν η Google τα καταφέρει, μπορούμε τελικά να έχουμε μια πραγματικά συμπαγή ναυαρχίδα Pixel.

Μέχρι στιγμής, ο ρόλος των τηλεφώνων Pixel της Google ήταν διαφορετικός από αυτόν των άλλων ναυαρχίδων Android. Το Pixel 5 ήταν απλώς ένα όχημα για το Android 11, που προοριζόταν να το αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Πάντως δεν φαίνεται να το έκανε. Επειδή το περιορισμένο υλικό στο Pixel 5 δεν απελευθέρωσε τις πραγματικές δυνατότητες λογισμικού όπως, για παράδειγμα, στις ναυαρχίδες του OnePlus.

Εταιρείες όπως η Samsung και η Xiaomi έχουν επικεντρωθεί στο να φέρουν ότι πιο πρόσφατο και καλύτερο σχετικά με το υλικό. Το OnePlus κάθεται κάπου στο ενδιάμεσο, ενώ η Apple… κάνει τα δικά της!

Μπορεί τελικά το Pixel 6 Pro να μετατρέψει την Google σε ένα «δυνατό παίκτη» software και hardware αντί για απλό προγραμματιστή; Και πάλι, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός. Όχι μόνο λόγω των τηλεφώνων-ναυαρχίδων αλλά και εξαιτίας των “flagship killers”: συσκευές όπως το επερχόμενο Galaxy S21 FE και τα αμέτρητα τηλέφωνα Xiaomi, που προσφέρουν εξαιρετική αξία σε χαμηλότερες τιμές.

[via]