apple-car-tha-mporouse-na-einai-ki-etsi

Apple Car: θα μπορούσε να είναι κι έτσι;

Έχουμε δει αρκετές εκπληκτικές ιδέες του αινιγματικού “Apple Car”.  Βέβαια, όπως φημολογείται, θα μπορούσαμε να το δούμε στο δρόμο μόνο το 2025 ή και αργότερα.

Αυτές οι ιδέες, ωστόσο, τείνουν να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Ενδεχομένως οι οραματιστές τους να τις εμπνεύστηκαν με γνώμονα την ικανότητα της Apple για καινοτομία. Όμως σπάνια ενσωματώνουν την κουλτούρα και τις σχεδιαστικές αξίες της εταιρείας. Σε τελική ανάλυση, θα περάσει αρκετός καιρός για να μπορέσουν οι θαυμαστές να καταλάβουν τι θα φέρει η Apple στο φημολογούμενο ηλεκτρικό αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητό της. Επομένως δεν βλέπουμε που μπορεί να βλάψει λίγη… παραπάνω φαντασία!

Ο βετεράνος βιομηχανικός σχεδιαστής Michael DiTullo, από την άλλη πλευρά, έχει ακολουθήσει μια πιο πρακτική διαδρομή για τις προβλέψεις του. Αυτές αφορούν το πώς θα μπορούσε να είναι σχεδιαστικά το αυτόνομο όχημα. Μοιράστηκε τη διαδικασία σκέψης του καθώς και τα σχέδιά του για το “Apple Car” στο παρακάτω βίντεο.

 

Ο DiTullo σημειώνει, για παράδειγμα, ότι δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Apple έχει τοποθετηθεί ως premium μάρκα τεχνολογίας, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει μία πολυτελή προσέγγιση. Κάτι, ίσως, σαν το SUV à la Tesla’s Model X ή ένα κορυφαίο sedan.

Μια προφανής προσέγγιση, την οποία σχεδόν σίγουρα θα ακολουθήσει η Apple, είναι ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός. Η σταθερότητα της εταιρείας στην εκλεπτυσμένη απλότητα μπορεί να φανεί στις οθόνες των iPhone και στο Magic Mouse. Μην ξεχνάμε ότι όλο το πάνω μέρος του, είναι ένα και μόνο πολυλειτουργικό κουμπί.

Στη συνέχεια, ο σχεδιαστής αποτυπώνει την ιδέα του για το “Apple Car” με βάση την παραπάνω ανάλυσή του. Με λίγα λόγια, δημιουργεί ένα μινιμαλιστικό design με όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά.

apple-car-concept-by-ditullo

Ωστόσο, εκφράζει επίσης σκεπτικισμό σχετικά με την κατασκευή ενός πλήρους αυτοκινήτου από την Apple. Και είναι λογικό, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι τμήμα της εταιρείας. Κάποιοι «γνώστες» πιστεύουν επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα η Apple να εγκαταλείψει τα σχέδιά της και να επικεντρωθεί σε ένα interface αυτοκινήτου.

Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι ο τεχνολογικός κολοσσός του Cupertino έχει συζητήσει με τη Hyundai για να κάνει πραγματικότητα τα αυτοκίνητα της Apple.

[via]