ti-perimenoume-apo-tin-apple-mesa-sto-2021

Τι περιμένουμε από την Apple μέσα στο 2021

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προβλέψεις για τις επερχόμενες συσκευές που μας ετοιμάζει η Apple. Φέτος αναμένεται να είναι μία πολύ δυνατή χρονιά για την εταιρεία. Όχι μόνο στο χώρο των smartphone αλλά και με την έλευση νέων συσκευών με Apple M1 chip. Αυτό έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των χρηστών Mac για τις επιδόσεις του. Πάμε να δούμε λοιπόν τι περιμένουμε μέσα στο 2021.

 

iMac με M1 chip

iMac-M1-chip

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε τα νέα iMac με M1 chip, στην προσπάθεια της εταιρείας να δώσει όλο και περισσότερες προτάσεις ARM. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες, το νέο iMac θα είναι 23 ή 24 ιντσών. Όμως θα έχει ελάχιστα bezels περιμετρικά, όπως έχουμε δει στη σειρά iPad Pro.

Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να αντικαταστήσει το μοντέλο των 21,5 ιντσών, καθώς πλέον θα είναι το ίδιο μέγεθος. Αν και η Apple εργάζεται πάνω σε αρκετά δυνατότερα chipsets, το νέο iMac θα έρθει ως «βασικό» μοντέλο. Δηλαδή έρχεται με το ήδη υπάρχον M1 chip, ενώ αναμένονται περισσότερα μοντέλα να κυκλοφορήσουν τέλη του έτους με το νέο chipset.

 

AirPods 3 και AirPods Pro 2

airpods-pro

Με την επιτυχία που βλέπει η Apple στην κατηγορία των TWS, είναι σίγουρο πως θα δούμε αναβαθμισμένες εκδόσεις των AirPods και AirPods Pro. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα Apple AirPods 3 θα έρθουν με σχεδιασμό παρόμοιο με το Pro μοντέλο. Θα κρατήσουν χαμηλή την τιμή στα 199 δολάρια, όμως δε θα έχουν ενεργή μείωση θορύβου, ούτε spatial sound.

Από την άλλη, τα επόμενης γενιάς AirPods Pro 2 αναμένεται να έρθουν με παρόμοιο σχεδιασμό αλλά και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, τα οποία προς το παρόν δε γνωρίζουμε. Οι μέχρι τώρα διαρροές αναφέρουν δύο διαφορετικά μεγέθη.

 

iPad Pro με Mini LED

iPad-Pro-Mini-LED

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε για την ύπαρξη του iPad Pro με οθόνη Mini LED. Φαίνεται πως φέτος θα είναι η χρονιά του! Η νέα τεχνολογία οθόνης χρησιμοποιεί περίπου 10.000 LED, το καθένα με μέγεθος μικρότερο από 200 microns, που επιτρέπουν πολύ καλύτερη ποιότητα οθόνης. Το νέο iPad Pro αναμένεται ελαφρύτερο και με μικρότερο πάχος σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Από την άλλη, θα διατηρήσει την οθόνη των 12,9 ιντσών. Αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο με υποστήριξη δικτύων 5G. Τέλος, περιμένουμε να χρησιμοποιεί τον Apple A14X SoC, δυνατότερο δηλαδή από ότι το SoC στα iPhone 12. Η κυκλοφορία του αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

MacBook Pro 14,1 και 16,1 ιντσών με Apple chip

MacBook-Pro-M1

Όπως είπαμε, το επερχόμενο «μικρό» iMac θα έρθει με το Apple M1 chip. Όμως, ήδη υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη νέα γενιά των MacBook Pro 14,1 και 16,1 ιντσών. Αυτά θα έρθουν με δυνατότερα SoC, τόσο σε CPU όσο και σε GPU. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα νέα MacBook Pro θα χρησιμοποιούν τεχνολογία Mini LED για τις οθόνες τους.

Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν βελτιωμένη τεχνολογία οθόνης σε σχέση με τα υπάρχοντα. Όμως οι μέχρι τώρα φήμες αναφέρουν και μικρότερα bezels. Βέβαια, η Apple μπορεί να κρατήσει την τεχνολογία Mini LED μόνο για τα ακριβότερα μοντέλα. Αυτό όμως είναι κάτι που προς το παρόν δε γνωρίζουμε.

 

iPhone 13

Apple_iphone12pro-pacific-blue

Φέτος η Apple παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 12, κάτι που περιμένουμε να συνεχιστεί και το 2021. H Apple αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο design, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Θα προσφέρει, όμως, οθόνη 120Hz ProMotion, κάτι που δεν είδαμε φέτος, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό θα ισχύει για όλα τα μοντέλα.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο στο power button, κάτι που σίγουρα ζητούν πολλοί χρήστες. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες πως έστω ένα μοντέλο της σειράς θα έρθει χωρίς καμία θύρα, με το MagSafe να αναλαμβάνει το ρόλο της φόρτισης. Βέβαια, καμία έγκυρη πηγή δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

 

iPad Mini 6, Apple Watch Series 7

Apple_watch-series-6

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple εργάζεται πάνω σε μία νέα έκδοση του iPad Mini, με οθόνη 8,5 με 9 ιντσών. Ο λόγος που θα δούμε μεγαλύτερη οθόνη είναι τα μειωμένα bezel της συσκευής, ενώ θα διατηρεί το ίδιο μέγεθος. Το νέο μοντέλο μπορεί να έρθει με οθόνη τεχνολογίας Mini LED.

Επιπλέον, θεωρούμε δεδομένο ότι θα δούμε νέο Apple Watch Series 7. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία σχετικά με το τι μπορεί να μας παρουσιάσει η εταιρεία. Σίγουρα θα δούμε νέες λειτουργίες άσκησης και υγείας, όπως βέβαια βλέπουμε κάθε χρόνο.

 

Φήμες: iPhone SE Plus, Apple Glasses, Apple Watch SE 2

Apple-Glasses

Αν και για τα παραπάνω έχουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες, ή μπορούμε να τα προβλέψουμε από τη μέχρι τώρα ιστορία της εταιρείας, υπάρχουν μερικές φήμες που δύσκολα μπορούν να επιβεβαιωθούν. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo αναφέρει πως η Apple θα φέρει ένα Plus μοντέλο στη σειρά iPhone SE. Η συσκευή θα έρθει με full-screen οθόνη χωρίς notch και Face ID, αλλά με Touch ID στο power button, με παρόμοιο σχεδιασμό με το iPad Air.

Σύμφωνα με την πηγή, το νέο μοντέλο θα έρθει με οθόνη 6,1 ιντσών, 5G και θα το δούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Βέβαια, και η εταιρεία αναλύσεων Barclays αλλά και ο Ross Young έχουν καταρρίψει αυτή τη φήμη. Από την άλλη η Apple δε μας έχει συνηθίσει σε iPhone SE κάθε χρόνο, κάτι που το κάνει ακόμα πιο περίεργο.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο θεωρούμε αδύνατο να δούμε κάποιο Apple Watch SE 2. Πιστεύουμε ότι η Apple θα συνεχίσει να προσφέρει το Watch SE μαζί με το επερχόμενο Watch Series 7, ως την πιο οικονομική της πρόταση.

Τέλος, τα Apple Glasses τα ακούμε εδώ και αρκετά χρόνια και γνωρίζουμε πόσο βάρος έχει ρίξει η εταιρεία στην ανάπτυξη του AR. Όμως δε γνωρίζουμε αν η χρονιά των Glasses είναι η φετινή. Οι φήμες αναφέρουν ότι όντως φέτος είναι η χρονιά που θα τα δούμε, όμως δε γνωρίζουμε τίποτα προς το παρόν.

 

Σύνοψη

Μία δυνατή χρονιά για την Apple, η οποία ίσως μας δώσει και κάποιες εκπλήξεις που δεν περιμένουμε. Τα νέα iPhone 13 αλλά και περισσότερα Mac με M1 είναι τα σίγουρα, όπως και νέα AirPods και Watch Series 7. Όμως, είναι αυτά αρκετά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας;

[via]