slide-phone-pou-anadiplonetai-san-skouliki-apo-ti-nendo

Η Nendo σχεδιάζει Slide-Phone για την OPPO που αναδιπλώνεται «σαν σκουλήκι», στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας

Ένα τηλέφωνο μεγέθους πιστωτικής κάρτας, που ξεδιπλώνεται σε τρεις οθόνες

 

Το ιαπωνικό στούντιο Nendo σχεδίασε το Slide-Phone. Είναι ένα «έξυπνο τηλέφωνο» που μπορεί να διπλωθεί τρεις φορές, μέχρι το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Ο σχεδιασμός έγινε για χάρη του κατασκευαστή έξυπνων συσκευών OPPO.

Η ιδέα του Slide-Phone διαθέτει επτά μεντεσέδες. Αυτοί επιτρέπουν στο τηλέφωνο να αναδιπλώνεται τρεις φορές από την πλήρη διάστασή του προς την ίδια κατεύθυνση. Κι έτσι καταλήγει σε μια συσκευή διαστάσεων 54 χιλιοστών επί 86 χιλιοστών.

nendo-slide-phone-concept-design_1

Από τη Nendo χαρακτηρίσθηκε ότι κινείται «όπως ένα σκουλήκι». Το τηλέφωνο ξεδιπλώνει τμηματικά με μία συρταρωτή κίνηση, με κάθε μεντεσέ να λειτουργεί όπως η λυγισμένη πλάτη ενός σκουληκιού. Ο χρήστης απλά σύρει προς τα πάνω την οθόνη OLED με τον αντίχειρά του, για να αποκαλύψει τμήματα του touchscreen από κάτω.

Για παράδειγμα, η ολίσθηση προς τα πάνω ανοίγει 40 χιλιοστά της οθόνης. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ώρα, το ιστορικό κλήσεων και τις ειδοποιήσεις τους ή να παίζουν μουσική.

nendo-slide-phone-concept-design_2

«Μεταξύ των foldable smartphones με οθόνες OLED που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι ακολουθούν την τάση αναδίπλωσης στο μέγεθος ενός τυπικού smartphone και ξεδιπλώνονται σε οθόνη δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερες», εξήγησε η Nendo. «Χρησιμοποιώντας την αναδιπλούμενη τεχνολογία, η φορητότητα βελτιώθηκε εκμεταλλευόμενη τη συμπύκνωση, για μια νέα αίσθηση λειτουργικότητας αντί να μεγαλώνει η οθόνη», συνέχισε.

«Όπως ένα σκουλήκι, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί τις πολλαπλές αρθρώσεις του για να γλιστρήσει στο πλάι. Έτσι μπορεί να ανασχηματιστεί με τη λειτουργία του ενός αντίχειρα και μόνο. Ο σχεδιασμός ανοίγει νέες δυνατότητες για τα smartphones. Για χρήση όχι μόνο όταν είναι πλήρως διπλωμένα ή ανοιχτά, αλλά ενώ είναι μερικώς ξεδιπλωμένα ή ενώ λυγίζουν», πρόσθεσε η Nendo.

nendo-slide-phone-concept-design_3

Η ολίσθηση του δεύτερου τμήματος αποκαλύπτει 80 χιλιοστά της οθόνης. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να κάνει χρήση της κάμερας, η οποία θα έχει μετακινηθεί στο πάνω μέρος της συσκευής.

Καθώς η κάμερα θα βλέπει τον χρήστη, είναι η καλύτερη θέση για λήψη selfie ή για βιντεοκλήσεις.

nendo-slide-phone-concept-design_4

Τέλος, ξετυλίγοντας το υπόλοιπο τηλέφωνο αποκαλύπτεται μια λεπτή οθόνη αφής επτά ιντσών. Όταν τοποθετείται οριζόντια, κάθε πλευρά της οθόνης μετατρέπεται σε ένα λειτουργικό πάνελ με κουμπιά touchscreen.

Στo “game mode” αυτά τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χειριστήρια. Σε “multitask mode” εμφανίζονται αρκετές εφαρμογές σε σειρές. Έτσι ο χρήστης μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες σε πανόραμα.

nendo-slide-phone-concept-design_5

Όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο προς τα κάτω, εμφανίζονται δύο κυκλικά κουμπιά σε κάθε πλευρά της συσκευής. Όταν το τηλέφωνο είναι αναδιπλωμένο στο πλήρες μέγεθός του, αυτά τα δύο κυκλικά κουμπιά γίνονται τέσσερα ημικυκλικά.

Υπάρχει επίσης μια υποδοχή στο πλάι του τηλεφώνου για γραφίδα. Αυτή μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί σαν στυλό στην οθόνη αφής.

Η Nendo ήθελε να μοιάζει το τηλέφωνο σαν ένα βιβλίο ή ένα σημειωματάριο, με την κίνηση της οθόνης σαν «γύρισμα της σελίδας».

nendo-slide-phone-concept-design_6

Κάθε ένας από τους μεντεσέδες είναι καλυμμένος με δέρμα σουέτ για να δώσει στο τηλέφωνο μια πιο φυσική αίσθηση. Το εξωτερικό είναι χρωματισμένο σε «χαλαρωτικούς τόνους» από black, silver, sage green και brick red, που επιλέχθηκαν για να συμπληρώσουν το σουέτ.

Η Nendo έχει επίσης σχεδιάσει έναν ασύρματο φορτιστή για το τηλέφωνο. Έχει σχήμα κυβοειδές με εγκοπή στο κέντρο του, στο οποίο εισέρχεται το τηλέφωνο. Διαθέτει μια ενσωματωμένη βάση που μπορεί να είναι υπό γωνία ώστε να ταιριάζει με τον αρθρωτό μηχανισμό του αναδιπλούμενου τηλεφώνου.

nendo-slide-phone-concept-design_7

Παράλληλα με το Slide-Phone, το ιαπωνικό στούντιο σχεδίασε επίσης μια συλλογή αξεσουάρ για κινητά για την OPPO. Ονομάζεται Mobile-Link και περιλαμβάνει ασύρματα ακουστικά, smartwatch, ηχείο AI, φορητό φορτιστή και ασύρματο φορτιστή.

nendo-slide-phone-concept-design_8

[via]