kaki-syndesi-wifi-isos-ftaine-8-antikeimena-sto-spiti

Κακή σύνδεση WiFi; Ίσως φταίνε 8 αντικείμενα στο σπίτι

Είσαστε στο Tips & Tricks, μια συλλογή πληροφοριών, οδηγών και συμβουλών για το πώς μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα smartphones σας, τις εφαρμογές σας και πολλά άλλα.

 

Σίγουρα έχετε βιώσει άγχος από μία κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μερικές φορές, το πρόβλημα προέρχεται από τις ρυθμίσεις του router ή από την κακή υπηρεσία που προσφέρει ο πάροχος. Τις περισσότερες φορές, μια κακή σύνδεση WiFi προκύπτει λόγω συγκεκριμένων αντικειμένων ή επίπλων που έχουμε στο σπίτι που είναι πολύ κοντά στο router ή στους υπολογιστές μας.

Παρακάτω θα σας πούμε ποια αντικείμενα είναι οι κύριοι εχθροί του WiFi σας. Θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές στο τέλος του άρθρου. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την κακή σύνδεση, μην τις χάσετε!

 

[1] Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

1-metallikes-epifaneies-kai-epipla

Το μέταλλο είναι ένας αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Δεδομένου ότι το WiFi σας απελευθερώνει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει τη διάδοση των κυμάτων. Θέλετε η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα; Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το router μακριά από μέταλλο.

 

[2] Τοίχοι από τούβλο και πέτρα

2-toixoi-apo-toublo-kai-petra

Ορισμένοι τύποι τοίχων σταματούν το σήμα του WiFi. Μεταξύ των πιο κοινών υλικών που εμποδίζουν μια αξιόπιστη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, το σκυρόδεμα, ο γύψος και το τούβλο. Αυτό εξηγεί γιατί σε διώροφα σπίτια αντιμετωπίζουμε συνήθως πολύ αδύναμη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε έναν από τους ορόφους. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το router σας σε ανοιχτή περιοχή και μακριά από τοίχους.

 

[3] Καθρέπτες

3-Kathreptes

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλαση στον καθρέφτη, αντικατοπτρίζει επίσης το σήμα του router. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί ως ασπίδα, κάνοντας αναπήδηση της σύνδεσης. Όταν είναι κοντά στο router, μπορεί να κάνει την ένταση του σήματος να μοιάζει πιο αργή και ασταθής.

 

[4] Ψυγεία και πλυντήρια

4-psygeia-kai-plyntiria

Γενικά, οι ηλεκτρικές συσκευές με σωλήνες που κυκλοφορούν νερό, δεν είναι πολύ φιλικές με το σήμα WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα. Γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

 

[5] Χριστουγεννιάτικα φώτα

5-Xristougenniatika-fota

Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φώτα μπορούν επίσης να είναι η αιτία ενός αδύναμου σήματος WiFi στο σπίτι. Έχουν σπινθηρίζοντα τσιπ που δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο. Αυτό αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπει ο router σας. Τον Δεκέμβριο, δοκιμάστε να τον κρατήσετε μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

 

[6] Baby monitors

6-Baby-monitors

Αυτά τα monitor δημιουργούν παρεμβολές 2,4 GHz, όπως το WiFi. Όταν 2 ή περισσότερες συσκευές μεταδίδουν την ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν αέρα για να στείλουν τα δεδομένα τους αντί να μεταδίδουν κύματα. Όπως ακριβώς στην περίπτωση ασύρματης σύνδεσης. Παρόλο που τα baby monitors συνήθως απαιτούν σύνδεση σε δίκτυο για να λειτουργήσουν σωστά, αποφύγετε να τα τοποθετήσετε πολύ κοντά στο router.

 

[7] Drones

7-Drones

Τα drones λειτουργούν επίσης στα 2,4 GHz. Όμως δεν δημιουργούν όλα τα μοντέλα τις ίδιες παρεμβολές. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα ισχύος που χρειάζεται για να λειτουργεί κάθε μοντέλο.

 

[8] Φούρνος μικροκυμάτων

8-Fournos-mikrokymaton

Αυτή είναι άλλη μια συσκευή που έχει φάσμα συχνοτήτων παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το WiFi. Εάν ο router σας βρίσκεται κοντά σε έναν, ανασηκώστε τον σε ένα μέρος που είναι υψηλότερο από το επίπεδο του φούρνου μικροκυμάτων. Αυτό θα μειώσει ουσιαστικά την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει ο φούρνος μικροκυμάτων στη σύνδεση.

 

Μπόνους: Πώς να βελτιώσετε τη WiFi σύνδεσή σας

Pos-na-beltiosete-ti-WiFi-syndesi-sas

Υπάρχουν διαφορετικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο στο σπίτι. Λάβετέ τα υπόψη σας, εάν αντιμετωπίζετε συχνά ένα κακό σήμα:

  1. Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία για να τοποθετήσετε τον router σας.
  2. Διατηρήστε τον router σας επικαιροποιημένο.
  3. Αποκτήστε μια πιο ισχυρή κεραία.
  4. Κρυπτογραφήστε το WiFi και προστατέψτε το με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, που να μην μπορεί να μαντευτεί εύκολα.
  5. Αγοράστε έναν ενισχυτή WiFi, επίσης γνωστό ως WiFi extender (ή και repeater).
  6. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο τις πιο πρόσφατες και σύγχρονες τεχνολογίες WiFi.
  7. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις που λειτουργούν στα 5 GHz, προσφέρουν συνήθως πολύ ταχύτερη σύνδεση από άλλες. Κι αυτό επειδή είναι ένα λιγότερο απασχολημένο κανάλι από τη ζώνη των 2,4 GHz.
  8. Κάντε επαναφορά (reset) του router, ακόμα κι αν ακούγεται σαν κλισέ. Αυτή η ενέργεια θα διαγράψει τη μνήμη και θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις.

 

Αντιμετωπίζετε συχνά μια άθλια σύνδεση WiFi; Έχετε οποιαδήποτε άλλη συμβουλή να προσθέσετε στη λίστα μας; Αφήστε μας ένα σχόλιο στα social!

 

Εικονογράφηση: Natalia Tylosova για το Bright Side

[via]