Η Xiaomi ανακοίνωσε το Smart Door Lock Pro με υποστήριξη Face ID

Η Xiaomi είναι ένας κορυφαίος Κινέζος κατασκευαστής με πολύ μεγάλο οικοσύστημα προϊόντων. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν την Xiaomi ως μια εξαιρετική εταιρεία σε smartphones, αγνοώντας το γεγονός πως η γνωστή Κινεζική εταιρεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν παράγει μόνο smartphones, παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, πολλά από τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με chips και λογισμικό. Για παράδειγμα, η Xiaomi διαθέτει σακίδια, παπούτσια, πορτοφόλια, μπουφάν και ούτω καθεξής. Όταν πρόκειται για έξυπνες κλειδαριές πορτών, η Xiaomi δεν είναι καινούργια στην επιχείρηση. Η εμπειρία τους σε αυτόν τον τομέα μετρά ήδη δύο χρόνια. Εχθές, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Smart Door Lock Pro.

Το σχετικό διαφημιστικό υλικό για το Smart Door Lock Pro στο Weibo δείχνει ότι η εταιρεία λανσάρει αυτό το προϊόν σήμερα, 4 Νοεμβρίου. Κρίνοντας από την αφίσα, το διαφημιστικό σλόγκαν του προϊόντος είναι “The front lock is not in place, one step is in place”.

Xiaomi-Smart-Door-Lock

Κοιτάζοντας την αφίσα, φαίνεται ότι αυτή η συσκευή διαθέτει μπροστινή κάμερα. Αυτό προκαλεί εικασίες ότι αυτή η συσκευή μπορεί να υποστηρίζει την αναγνώριση προσώπου. Υπάρχουν ήδη τα προϊόντα κλειδαριά της πόρτας όπως ότι η αναγνώριση προσώπου στήριξης στην αγορά και η Xiaomi είναι πιθανό να υιοθετήσουν αυτή τη δυνατότητα. Οι κλειδαριές θυρών αναγνώρισης προσώπου υποστηρίζουν μόνο δακτυλικά αποτυπώματα, κωδικούς πρόσβασης και άλλες μεθόδους ξεκλειδώματος. Το έξυπνο κλείδωμα πόρτας έχει μεγαλύτερη ευκολία και περισσότερες δυνατότητες ασφάλειας, όπως αναγνώριση κλειδαριάς.

Ακόμη, τον Αύγουστο, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Xiaomi Mi 10 Ultra που διαθέτει χωρητικότητα ασύρματης φόρτισης 50W. Αυτή είναι η υψηλότερη χωρητικότητα ασύρματης φόρτισης από τη Xiaomi. Ωστόσο, όχι πια. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τον ασύρματο φορτιστή 80W που έρχεται με μερικές σημαντικές βελτιώσεις. Ο ασύρματος φορτιστής 80W είναι ο πρώτος ασύρματος φορτιστής χωρητικότητας 80W.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο εκπρόσωπος, η Xiaomi έχει προσαρμόσει ειδικά μια πιο αποτελεσματική αρχιτεκτονική και chip ασύρματης φόρτισης. Αυτός ο φορτιστής διαθέτει ανεξάρτητο σχεδιασμό σύνθετου πηνίου. Χρησιμοποιεί επίσης πολυπολικές μπαταρίες γρήγορης φόρτισης MTW, διπλές μπαταρίες σειράς 6C, με μεταβλητό έλεγχο ρεύματος πολλαπλών σταδίων. Επιπλέον, αυτή η συσκευή υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση MiFC. Σύμφωνα με το στέλεχος της Xiaomi, ο φορτιστής επιτυγχάνει την πλήρη φόρτιση σε 19 λεπτά (για μπαταρία 4000 mAh) με «πολλές τεχνολογίες επιτάχυνσης».

[via]