dyo-apple-watch-parousiase-i-apple

Δύο Apple Watch παρουσίασε η Apple – Τιμή & χαρακτηριστικά

Το Αpple Watch Series 6, που μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα, και το οικονομικό Apple Watch SE παρουσίασε η Apple στο Apple Event Σεπτεμβρίου.

 

Με νέα εργαλεία για την πρόληψη τυχόν προβλημάτων υγείας και μικρές ανανεώσεις στο σχεδιασμό έρχεται το νέο έξυπνο ρολόι της Apple. Είναι το Apple Watch Series 6 που παρουσίασε στο επίσημο event, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω του κοροναϊού.

Το βασικό και πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό του νέου Apple Watch Series 6 είναι η δυνατότητα μέτρησης του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα. Ο ανανεωμένος οπτικός αισθητήρας που υπάρχει στο κάτω μέρος του ρολογιού μέσω ενός εξελιγμένου αλγορίθμου μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Ειδοποιεί επίσης τον κάτοχο αν αυτά κινούνται εκτός των επιτρεπτών ορίων. Οι χρήστες φυσικά μπορούν να ελέγχουν το ιστορικό των μετρήσεων μέσω της εφαρμογής Health.

Από πλευράς εμφάνισης οι διαφοροποιήσεις είναι μικρές. Περιορίζονται στον ανανεωμένο σκελετό του Apple Watch, ο οποίος είναι από αλουμίνιο κι όχι από ανοξείδωτο ατσάλι που είχε το προηγούμενο μοντέλο και στο λουράκι. Όσον αφορά στο λουράκι ονομάζεται solo loop. Είναι πλέον μονοκόμματο, κατασκευασμένο από εύκαμπτη σιλικόνη, ώστε να μπορεί να φοριέται και να αφαιρείται με ευκολία. Το υλικό κατασκευής του είναι ανθεκτικό και αδιάβροχο και κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη, για να χωράει σε κάθε καρπό και σε 7 χρώματα.

Κατά τα λοιπά το Apple Watch Series 6 έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης με τον προκάτοχό του (40 mm ). Στο εσωτερικό του βρίσκει κανείς ενσωματωμένο τον Apple S6 So. Αυτός, όπως ισχυρίζεται η Apple, είναι 20% γρηγορότερος από την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών.

Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στην οθόνη η οποία είναι 2,5 φορές πιο φωτεινή σε ανοιχτούς χώρους.

Apple_delivers-apple-watch-series-6

Στον τομέα του λογισμικού, υπάρχει η προσθήκη Mimoji που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως Watchface. Έτσι οι χρήστες να μπορούν να προσωποποιήσουν το ρολόι τους.

Τέλος ο κολοσσός του Κουπερτίνο προσέθεσε στο Apple Watch και το Family Setup. Είναι μια δυνατότητα γονικού ελέγχου μέσω της οποίας το Apple Watch των παιδιών της οικογένειας, για παράδειγμα, μπορεί να συνδεθεί με το iPhone των γονέων ώστε οι τελευταίοι να έχουν τον έλεγχο των επαφών του παιδιού, της τοποθεσίας κ.λπ.

Το Apple Watch Series 6 θα κοστίζει από $399 και αναμένεται στην αγορά από την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στο πακέτο δεν θα περιλαμβάνεται USB φορτιστής. Αυτό αναμένεται να ισχύσει και για τα επερχόμενα iPhone 12, που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

 

Το οικονομικό Apple Watch SE

apple_watch_se

Παράλληλα η εταιρεία κυκλοφόρησε και μια οικονομικότερη εκδοχή του Apple Watch, ονόματι Apple Watch SE. To δεύτερο μοντέλο μοιάζει σε σχεδιασμό με το Apple Watch Series 6. Έχει την ίδια δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς να χρειάζεται το iPhone του χρήστη. Εντοπίζει τυχόν πτώσεις του κατόχου του, ενημερώνοντας άμεσα την ορισμένη επαφή και φυσικά είναι αδιάβροχο.

Το νέο οικονομικό μοντέλο είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 40 και 44 mm. Στηρίζεται στο S5 SoC και υποστηρίζει και αυτό τα εργαλεία γονικού ελέγχου που προαναφέρθηκαν στο προηγμένο μοντέλο.

Επιπλέον έχει διαθέσιμη μια μεγάλη συλλογή Watch Face για την απαραίτητη εξατομίκευση του ρολογιού του χρήστη. Επίσης υποστηρίζει και μια νέα υπηρεσία ονόματι Fitness Plus. Αυτή περιλαμβάνει εικονικά μαθήματα εκγύμνασης με μηνιαίο κόστος 9,99 δολάρια ή ετήσιο κόστος 79,99 δολάρια.

Με το Apple Watch SE, το οποίο κοστίζει 279 δολάρια, η Apple επιθυμεί να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους χρήστες στο οικοσύστημά της οι οποίοι θεωρούσαν μη προσιτή την προηγούμενη εκδοχή. Να σημειωθεί ότι και το νέο Apple Watch SE αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στο μήνα.

 

Apple One: Όλες οι υπηρεσίες σε μια συνδρομή

apple_one

Πέρα από τα δύο ρολόγια η εταιρεία επιβεβαίωσε εντέλει τις φήμες! Ανακοίνωσε ένα συνδρομητικό πακέτο για όλες τις υπηρεσίες της υπό τον τίτλο Apple One.

Το Apple One χωρίζεται σε τρία πακέτα (Individual, Family και Premier). Περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus και iCloud.

Στο Individual πακέτο, που είναι και το οικονομικότερο, η Apple παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε συνδυασμό με 50GB στο iCloud, με κόστος $14,95 το μήνα.

Το αμέσως επόμενο πακέτο, το οικογενειακό ονόματι Family, προσφέρει 200 GB αποθηκευτικό χώρο στο iCloud και πρόσβαση σε όλες τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, με $19,95 το μήνα.

Τέλος το Premier πακέτο, ενσωματώνει όλες τις υπηρεσίες της Apple συμπεριλαμβανομένου του News Plus και της Fitness Plus που ανακοινώθηκε σε συνδυασμό με το Series 6 για παρακολούθηση εικονικών μαθημάτων γυμναστικής και κοστίζει 29,95 δολάρια. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται βέβαια 2TB αποθηκευτικού χώρου στο iCloud.

[via]