9-eksypnoi-tropoi-gia-na-dosete-zoi-sto-palio-android-kinito

9 έξυπνοι τρόποι για να δώσετε ζωή στο παλιό σας (και παρατημένο;) Android κινητό

Είσαστε στο Tips & Tricks, μια συλλογή πληροφοριών, οδηγών και συμβουλών για το πώς μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα smartphones σας, τις εφαρμογές σας και πολλά άλλα.

 

Αποφασίσατε επιτέλους να αγοράσετε ένα νέο Android κινητό. Τώρα όμως πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με το παλιό σας. Σίγουρα θα μπορούσατε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε το παλιό Android κινητό σας. Ή ακόμη κι εκείνα τα άλλα τηλέφωνα, που είναι παρατημένα στο συρτάρι. Όμως δεν είναι η μόνη προσέγγιση.

Μπορεί το τηλέφωνό σας είναι πολύ παλιό και να μην εξασφαλίζει ικανοποιητική αξία ανταλλαγής ή μεταπώλησης. Ίσως θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε μια webcam ή ένα Google Home. Μπορεί να θέλετε απλώς να… μαστορέψετε! Υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε την παλιά σας συσκευή και να την μετατρέψετε σε κάτι που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εξάλλου, τα smartphones είναι μικροί, ισχυροί υπολογιστές με χώρο αποθήκευσης και κάμερα. Το τηλέφωνό σας αποτελεί ένα εύχρηστο υποκατάστατο για πολλά άλλα ηλεκτρονικά είδη. Μπορείτε ακόμη και να το μετατρέψετε σε κάμερα ασφαλείας στο σπίτι ή να διαγνώσετε τα μηχανικά προβλήματα του αυτοκινήτου σας. Σας κινήσαμε την περιέργεια; Συνεχίστε να διαβάζετε!

 

Μετατρέψτε το παλιό Android κινητό σε web κάμερα

Convert-your-old-Android-into-a-webcam

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μεταμορφώσετε το παλιό σας τηλέφωνο σε webcam. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές δωρεάν εφαρμογές, όπως το Zoom ή το Skype, για να βελτιώσετε την ποιότητα των συνομιλιών βίντεο. Το ξεκίνημα είναι εύκολο και σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μια εξαιρετική ρύθμιση. Θυμηθείτε, ακόμη και η κύρια κάμερα ενός παλαιότερου κινητού μπορεί να είναι καλύτερη από την ενσωματωμένη κάμερα του laptop σας. Και ακόμη πιο χρήσιμη, αν δεν έχετε καθόλου κάμερα web!

 

Δείτε το παλιό σας Android να γίνεται Nintendo Game Boy

Hyperkin-SmartBoy-Mobile-Device-Android

Μπορείτε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια οπουδήποτε κι αν πάτε, όταν μετατρέψετε το Android κινητό σας σε Nintendo Game Boy. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε, είναι ένα συμβατό τηλέφωνο Android και ένα Hyperkin Smartboy Mobile Device.

Για να παίξετε τα παιχνίδια, θα πρέπει να αγοράσετε cartridges του Game Boy (εκτός αν τα έχετε ακόμα). Αλλά μπορείτε επίσης να παίξετε εφαρμογές Game Boy Advance, εάν δεν έχετε τα ρετρό cartridges.

 

Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες σας στο παλιό τηλέφωνο

Οι εικόνες και τα βίντεο καταλαμβάνουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε πάντα να τις μεταφέρετε στον υπολογιστή σας. Αλλά πώς θα σας φαινόταν αν τις αποθηκεύατε στο παλιό σας τηλέφωνο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας συσκευή για να τραβήξετε φωτογραφίες και μετά να τις στείλετε στο παλιό σας τηλέφωνο για να ελευθερώσετε χώρο.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως κάμερα. Έτσι θα το πάρετε σε μέρη όπου, αν παίρνατε το νέο σας τηλέφωνο, ίσως και να ήταν ρίσκο. Για παράδειγμα, αν πάτε στο ποτάμι ή στην παραλία, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες χαλαρά, χωρίς να ανησυχείτε για την πτώση του τηλεφώνου σας στο νερό.

 

Με γεια το νέο σας… τηλεχειριστήριο

Είναι υπέροχο να έχουμε ένα τηλεχειριστήριο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Το να μπορείτε να ελέγχετε όλες τις συσκευές σας από ένα τηλεχειριστήριο είναι τεράστια ευκολία. Κατεβάστε μια εφαρμογή remote control, όπως το iRule και, στη συνέχεια, συγχρονίστε το τηλέφωνό σας με συσκευές όπως τη Smart TV, το Xbox One, smart φωτιστικά κ.λπ.

 

Το παλιό Android κινητό γίνεται ηχείο Google Home

Android-mobile-into-a-Google-Home

Η μετατροπή του τηλεφώνου σας σε έξυπνο ηχείο Google Home είναι απλή και δεν απαιτεί λήψεις εφαρμογών. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι ενημερωμένο στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android, ώστε να έχετε “ΟΚ, Google”. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε ένα ηχείο Bluetooth για να συνδέσετε το κινητό σας. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές παραμένουν συνδεδεμένες και ενεργοποιημένες ανά πάσα στιγμή. Έτοιμοι!

 

Μία κάμερα ασφαλείας στο σπίτι

Νιώστε ασφαλείς μετατρέποντας το παλιό σας τηλέφωνο σε οικιακή κάμερα ασφαλείας. Κάντε download ενός security camera app, όπως το Alfred (λειτουργεί και με iPhone) για να ξεκινήσετε. Ελέγξτε το σπίτι σας ενώ εργάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά. Τοποθετήστε το τηλέφωνο στο κύριο δωμάτιο του σπιτιού, σε σημείο όπου έχετε την καλύτερη θέα.

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, τοποθετήστε το εξωτερικά (κρυφά, φυσικά). Δείτε έτσι ποιος χτυπά την πόρτα σας ή τι έκανε εκείνο τον περίεργο θόρυβο.

 

Χρησιμοποιήστε το παλιό σας τηλέφωνο ως baby monitor

Turn-your-phone-into-a-baby-monitor

Τρέχετε συνεχώς στο δωμάτιο του παιδιού σας κάθε φορά που νομίζετε ότι ακούτε κλάμα ή παράξενο θόρυβο; Ελέγξτε αν το μωρό σας είναι εντάξει, μετατρέποντας το παλιό σας Android κινητό σε baby monitor.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το παλιό σας τηλέφωνο στο βρεφικό δωμάτιο και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από το νέο κινητό σας, βάζοντας το Skype και στις δύο συσκευές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης μωρών, όπως το Dormi. Δεν το έχουμε δοκιμάσει προσωπικά, αλλά οι αξιολογήσεις των πελατών είναι εξαιρετικές.

 

Και ασύρματο ποντίκι;

Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν το ασύρματο ποντίκι σας τα παίξει χωρίς προειδοποίηση. Βοηθά να έχετε κι ένα δεύτερο. Και μπορείτε, μετατρέποντας σε χρόνο μηδέν το κινητό σας σε ποντίκι. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να κατεβάσετε μια εφαρμογή, όπως το Remote Mouse.

Μόλις αποκτήσετε την εφαρμογή, συνδέστε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Φυλάξτε το στη θήκη του laptop σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει, για τις δουλειές του… ποδαριού!

 

Το παλιό σας τηλέφωνο ως music player

Απελευθερώστε χώρο αποθήκευσης στο νέο σας smartphone χρησιμοποιώντας το παλιό ως media player. Εφόσον έχετε νέο τηλέφωνο, μπορείτε να διαγράψετε από το παλιό σας τηλέφωνο όλα τα δεδομένα. Εκτός φυσικά από τα music apps και τη μουσική σας.

Θα μπορείτε να προσθέσετε όσα τραγούδια χωρούν στο παλιό σας τηλέφωνο. Έτσι δεν θα ανησυχείτε για τον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτε. Το σημαντικό είναι ότι θα μπορείτε να το αφήσετε σε ένα μέρος να παίζει, χωρίς να ανησυχείτε για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα που διακόπτουν τις μελωδίες σας.

 

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου 2020.

[via]