ta-google-maps-giortazoun-15-chronia

Τα Google Maps γιορτάζουν 15 χρόνια! Με νέα εμφάνιση και αναβαθμίσεις

Το 2005, η Google ξεκίνησε να χαρτογραφεί τον κόσμο. Από τότε ξεπεράστηκαν τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένας χάρτης: από το να σας βοηθά να πλοηγήστε εύκολα μεταξύ δυο σημείων, έως  το να σας βοηθά να εξερευνήσετε και να κάνετε τα πράγματα που θέλετε, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να απευθύνονται στο Google Maps για να δουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο, γιορτάζει 15 χρόνια με νέα εμφάνιση και προϊοντικές αναβαθμίσεις που βασίζονται στο δικό σας feedback.

Νέα εμφάνιση μέσα και έξω

Από τις 6 Φεβρουαρίου είναι αναβαθμισμένη η εφαρμογή του Google Maps για Android και iOS. Εφαρμογή που φέρνει στις άκρες των δακτύλων σας όλα όσα χρειάζεστε μέσα από 5 εύκολα προσβάσιμα tabs: Τα Explore, Commute, Saved, Contribute και Updates.

  • Explore (Εξερεύνηση): Ψάχνετε να πάτε κάπου κοντά σας για φαγητό, να απολαύσετε ζωντανή μουσική ή να παίξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια; Στο Explore θα βρείτε πληροφορίες, αξιολογήσεις, κριτικές και πολλά άλλα για περίπου 200 εκατομμύρια σημεία στον κόσμο, όπως τοπικά εστιατόρια και αξιοθέατα μιας πόλης.
  • Commute (Διαδρομές): Είτε μετακινήστε με αυτοκίνητο είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, το Commute θα εξασφαλίσει ότι ακολουθείτε την πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή. Ρυθμίστε τις καθημερινές ενημερώσεις της υπηρεσίας για να έχετε real-time πληροφορίες για την κίνηση, τις ώρες δρομολογίων και προτάσεις εναλλακτικών διαδρομών.
  • Saved (Αποθηκευμένα): Οι χρήστες έχουν αποθηκεύσει περισσότερα από 6.5 δισεκατομμύρια σημεία στο Google Maps. Από τον καινούργιο φούρνο στην άλλη άκρη της πόλης, ως το διάσημο εστιατόριο που θα αναζητήσετε στις διακοπές σας. Τώρα μπορείτε πλέον να βρείτε και να οργανώσετε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα βολικό μέρος. Δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει, κάντε σχέδια για το επόμενο ταξίδι σας και μοιραστείτε πληροφορίες και συστάσεις σχετικά με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.
  • Contribute (Συνεισφορά): Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι συνεισφέρουν κάθε χρόνο πληροφορίες που βοηθούν το Google Maps να ενημερώνεται διαρκώς. Με το νέο Contribute, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα γνώσεις τοπικού χαρακτήρα, όπως λεπτομέρειες για δρόμους και διευθύνσεις, σημεία που λείπουν, κριτικές και φωτογραφίες για διάφορες επιχειρήσεις. Κάθε συνεισφορά βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους άλλους να μαθαίνουν καινούργια μέρη και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.
  • Updates (Ενημέρωση): Το νέο Updates παρέχει ενημέρωση από τους ειδικούς, τοπικούς εκδότες περιεχομένου κ.λπ. Παρουσιάζει καινούργια πράγματα και σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, όπως το The Infatuation. Εκτός από το να ανακαλύψετε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε συστάσεις με το δίκτυό σας, μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε απευθείας με τις διάφορες επιχειρήσεις για να απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

Επίσης, αναβαθμίζεται η εμφάνιση του Google Maps με ένα νέο εικονίδιο. Αυτό αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της Google καθώς προχωρά στη χαρτογράφηση του κόσμου. Το σχέδιο βασίζεται στην πινέζα, το αρχικό κεντρικό εικαστικό στοιχείο του Google Maps και αντιπροσωπεύει την αλλαγή. Aπό το να σας οδηγεί στον προορισμό σας στο να σας βοηθά να ανακαλύπτετε νέα μέρη και νέες εμπειρίες.

Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο πάρτι γενεθλίων, έχετε το νου σας για το επετειακό, θεματικό εικονίδιο με το αυτοκινητάκι. Θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την πλοήγησή σας στο Google Maps.

 

Ειδικά για σας, εν κινήσει

Τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Google Maps σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, σας βοηθούν να είστε πληροφορημένοι όταν παίρνετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πέρσι παρουσιάστηκε η πρόβλεψη πολυκοσμίας. Ήρθε για να σας βοηθήσει, βάσει προηγούμενων διαδρομών, να ξέρετε πόσο γεμάτα θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό. Για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα τα ταξίδια σας, προσθέτουμε νέες πληροφορίες για το δρόμο σας. Είναι βασισμένες στους ταξιδιώτες που πέρασαν πρόσφατα από εκεί. Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε σύντομα σημαντικές λεπτομέρειες, όπως:

  • Θερμοκρασία: Για ένα πιο άνετο το ταξίδι τσεκάρετε προκαταβολικά αν οι προηγούμενοι βρήκαν ότι κάνει κρύο ή ζέστη στη διαδρομή.
  • Προσβασιμότητα: Εάν έχετε ειδικές ανάγκες ή χρειάζεστε πρόσθετη βοήθεια, μπορείτε πλέον να εντοπίσετε γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας με προσωπικό βοήθειας, προσβάσιμη είσοδο και θέσεις, προσβάσιμο κουμπί στάσης ή έντονα ορατό LED.
  • Τμήμα Γυναικών: Σε περιοχές που υπάρχει αποκλειστικό τμήμα μεταφοράς για τις γυναίκες, θα προβάλουμε την πληροφορία καθώς και αν οι υπόλοιποι επιβάτες συμμορφώνονται με αυτό.
  • Ασφάλεια στη μεταφορά: Νιώστε πιο ασφαλείς, γνωρίζοντας αν στο μέσο που χρησιμοποιείτε υπάρχει πρόβλεψη για την ασφάλειά σας, όπως παρουσία security, κάμερες ασφαλείας ή διαθέσιμη γραμμή βοήθειας.
  • Αριθμός διαθέσιμων οχημάτων: Στην Ιαπωνία αποκλειστικά, μπορείτε να διαλέξετε μια διαδρομή με κριτήριο τον αριθμό των οχημάτων, ώστε να έχετε αυξημένες πιθανότητες να βρείτε θέση.

 

Οι χρήσιμες αυτές πληροφορίες προέρχονται από παλαιότερους επιβάτες, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται κατά μήκος της διαδρομής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όποτε είναι διαθέσιμες. Για να βοηθήσετε μελλοντικούς επιβάτες, μπορείτε να απαντήσετε σε σχετική μικρή έρευνα στο Google Maps για την εμπειρία σας από πρόσφατα ταξίδια. Η Google θα ξεκινήσει την υπηρεσία αυτή σε παγκόσμια κλίμακα τον Μάρτιο. Η διαθεσιμότητά της θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τους κατά τόπους φορείς δημοτικών συγκοινωνιών.

 

Με αίσθηση προσανατολισμού

Πέρσι παρουσιάστηκε το Live View για να σας βοηθήσει το Google Maps να αποφασίσετε γρήγορα ποιο δρόμο να πάρετε, όταν ξεκινάτε μια διαδρομή με τα πόδια. Συνδυάζοντας τη ρεαλιστική απεικόνιση του Street View, τη μηχανική εκμάθηση και τους αισθητήρες των smartphone, το Live View στο Google Maps σας δείχνει τους περιβάλλοντες χώρους. Προσφέρει επίσης οδηγίες προσανατολισμού απεικονισμένες σε επαυξημένη πραγματικότητα.

Τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί το Live View, δοκιμάζοντας νέες δυνατότητες. Αυτές θα ξεκινούν από την αποτελεσματικότερη βοήθεια κάθε φορά που ψάχνετε για ένα σημείο. Θα μπορείτε να δείτε γρήγορα πόσο μακριά βρίσκεται ή προς ποια κατεύθυνση.

Το Live View σύντομα θα σας βοηθά να προσανατολίζεστε με νέους τρόπους προς τη σωστή κατεύθυνση.

[via]