Terastia-diarroi-gia-tin-Apple-to-2019

Τεράστια διαρροή με το πρόγραμμα της Apple για το 2019: Νέα iPhones, iPad, Apple Watch, AirPods, MacBook και πολλά άλλα

Όταν πρόκειται για διαρροή μυστικών της Apple, λίγοι είναι τόσο έμπειροι όσο ο insider Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει ένα σχεδόν άψογο ιστορικό να αποκαλύπτει τα σχέδια του Cupertino πριν την ώρα τους. Γι’ αυτό και όταν ο Ming-Chi Kuo μιλάει, πολλοί ακούν! Και αυτό ακριβώς συνέβη πριν λίγο: ο insider ανακάλυψε μερικές αρκετά… «ζουμερές» πληροφορίες, σχετικά με τον οδικό χάρτη της Apple για το 2019.

saucy-information-regarding-Apple's-hardware-roadmap-for-2019

Έχετε υπόψη σας ότι οι πληροφορίες που αναλύονται παρακάτω αντικατοπτρίζουν μόνο την πλευρά του hardware. Βέβαια η Apple μπορεί να κυκλοφόρησε και μια σειρά από υπηρεσίες λογισμικού, δηλαδή ειδήσεις, βίντεο και ακόμη και προσφορές εγγραφών gaming. Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν επίσημα στις 25 Μαρτίου, που η Apple έχει προγραμματίσει ένα event.

Με αυτό κατά νου, ας δούμε αμέσως την ουσία των πραγμάτων, αρχίζοντας από…

iPhone

Πρώτα απ’ όλα, η διαρροή θέλει την Apple να κυκλοφορεί τρία νέα μοντέλα iPhone το 2019. Οι διάδοχοι του iPhone XS, XS Max και XR λέγεται ότι διατηρούν την ίδια γενική σχεδίαση, μέγεθος εμφάνισης και περιοχή notch της τρέχουσας σειράς. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε 5.8 ιντσών iPhone XIS, 6.5 ιντσών iPhone XIS Max, και 6.1 ιντσών δεύτερης γενιάς iPhone XR. Οι φήμες για ένα OLED iPhone XR φαίνεται να απορρίπτονται από τον Ming-Chi Kuo. Αντίθετα προβλέπει ότι ο διάδοχος του iPhone XR θα έρθει και πάλι με οθόνη LCD. Έτσι φαίνεται ότι οι OLED θα παραμένουν αποκλειστικές για τα «premium» iPhones.

iOS-13-dark-mode

Επιπλέον, η Apple μπορεί να χρησιμοποιεί περίβλημα frosted-glass, το οποίο μάλλον θα είναι παρόμοιο με αυτό που έκανε το Google με το Pixel 3/3XL. Οι βελτιώσεις για το Face ID, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και την αντίστροφη «αμφίδρομη» ασύρματη φόρτιση προστίθενται επίσης ως μέρος της όλης υπόθεσης. Τριπλές φωτογραφικές μηχανές έρχονται επίσης στην τηλεφωνική σειρά της Apple του 2019. Θεωρητικά η τρίτη κάμερα θα είναι ToF (Time of Flight), η οποία αναλύει την απόσταση με βάση την ταχύτητα του φωτός και θα επιτρέπει πολύ ακριβή 3D αισθητήρα χώρου.

Παρά τις φήμες ότι η Apple θα φέρει το USB-C στην τηλεφωνική της σειρά, ο MIng-Chi Kuo θεωρεί ότι το Lightning θα παραμείνει η επιλεγμένη υποδοχή για άλλη μία χρονιά. Ίσως το 2020, έτσι Apple;

Σε ό,τι αφορά τις πραγματικές βελτιώσεις, τα iPhones του 2019 φαίνεται πως θα διαθέτουν Ultra WideBand (UWB) κεραίες. Μία μάλλον χρήσιμη τεχνολογία που χρησιμοποιεί πολύ χαμηλή στάθμη ενέργειας για μικρής εμβέλειας, ευρυζωνικές επικοινωνίες σε μεγάλο τμήμα του ραδιοφάσματος. Το UWB έχει πολλές εφαρμογές. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι ο ακριβής εντοπισμός και η ανίχνευση εσωτερικών χώρων, η απεικόνιση ραντάρ «see-through-the-wall», η επικοινωνία χαμηλής κατανάλωσης με άλλα περιφερειακά. Ακόμη και η παρακολούθηση γυμναστικής που κρατά στοιχεία των ζωτικών σημάτων του ανθρώπινου σώματος, όπως τα σήματα καρδιακού ρυθμού και αναπνοής, καθώς και η ανίχνευση της ανθρώπινης βάδισης και η ανίχνευση πτώσης.

ios-13-iphone-xi-dark-mode-control-center

iPad

Η Apple λέγεται πως θα αναβαθμίσει την οθόνη 9,7″ του iPad με οθόνη 10,5″. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει μια αλλαγή σχεδιασμού για να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη οθόνη. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υποθέτουμε ότι ο νέος σχεδιασμός του iPad Pro θα «διώξει» το κουμπί home. Υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε για αυτή την αλλαγή σχεδιασμού στο επερχόμενο γεγονός της 25ης Μαρτίου της Apple.

Εκτός από το iPad 9.7″, το iPad mini 4 ανανεώνεται επίσης με ένα νεότερο chipset. Αυτό αναμφισβήτητα θα αναβάλει το σταμάτημα της μικρότερης σειράς iPad.

Apple Watch

Η πέμπτη γενιά της οικογένειας Apple Watch πιθανολογείται πως θα διαθέτει ένα νέο κεραμικό περίβλημα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά της Apple, το ECG, αναμένεται να φτάσει σε αρκετές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία ECG διατίθεται προς το παρόν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά, αν η Apple κυκλοφορήσει ένα νέο Apple Watch τον Σεπτέμβριο, ίσως παρουσιάσει αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά.

Apple-Watch-Series4_LiquidMetal_09122018

AirPods

Σύμφωνα πάντα με τη διαρροή, τα AirPods δεύτερης γενιάς θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάποια στιγμή στο πρώτο μισό του 2019. Αυτό επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας ότι θα παρουσιαστούν στη φημισμένη εκδήλωση της Apple στις 25 Μαρτίου.

Η διαρροή δείχνει ότι τα AirPods δεύτερης γενιάς θα διατηρήσουν τη συνολική εμφάνιση των ακουστικών και της ίδιας της θήκης. Με μία μεγάλη καινοτομία: τα AirPods 2 αναμένονται να βγουν σε μαύρο χρώμα! Τα ακουστικά φέρουν επίσης μια νέα επίστρωση, που θα βελτιώσει την πρόσφυση στο αυτί. Έτσι τα AirPods θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πέσουν από τα αυτιά σας. Οι βελτιώσεις ήχου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

airpods-2854300_1280

Mac & MacBook

Τα νέα μοντέλα της Apple βρίσκονται επίσης στα πρόθυρα μιας μεγάλης αναβάθμισης. Ο Ming-Chi Kuo λέει ότι το MacBook Pro θα ενημερωθεί με ολοκαίνουριο σχεδιασμό και θα είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 16″-16,5″. Το ίδιο ισχύει και για το Mac Pro. Τέλος φημολογείται ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μία εντυπωσιακή 31,6″ 6K οθόνη με απίστευτη ευκρίνεια. Εν τω μεταξύ, μια νέα έκδοση του 13″ MacBook Pro θα έρθει μαζί με 32GB μνήμης RAM.

MacBook-Pro-16-inch-render-courtesy-of-Venya-Geskin

MacBook Pro 16-inch render courtesy of Venya Geskin

[via]