London-Mate-20-Pro-invite

Huawei Mate 20 Pro: Έρχεται στις 16 Οκτωβρίου!

Από τα τέλη Αυγούστου και την IFA 2018 έχουμε σημειώσει στο ημερολόγιό μας την 16η Οκτωβρίου. Είναι η μέρα που η Huawei θα μας αποκαλύψει κι επίσημα τη νέα της ναυαρχίδα, το Mate 20 Pro, στο launch event στο Λονδίνο! Όπως μπορείτε να φανταστείτε αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές της γνωστής εταιρείας. Τους τελευταίους μήνες οι φήμες οργιάζουν για τη τελική μορφή που θα έχει το “next big thing” της Huawei. Εμείς, λίγο πριν την μεγάλη ανακοίνωση, συγκεντρώσαμε όλα τα leaks, τις φήμες αλλά και τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που το αφορούν και σας τα παρουσιάζουμε. Έτσι θα σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα για το τι μας περιμένει στις 16/10!

 

Κατασκευή και οθόνη

Το Mate 20 Pro θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μια οθόνη 6,4″, με το panel ασφαλώς να είναι OLED. Η ανάλυση θα ξεφεύγει από το «απλό» FullHD, που βλέπουμε πλέον σε όλα τα smartphones, ακόμα και στην «μικρομεσαία» κατηγορία. Το aspect ratio θα είναι 19:5 ή 19,5:9 και ενδεχομένως Gorilla Glass θα καλύπτει την οθόνη. Όλα δείχνουν πως «κάτω» από αυτήν θα υπάρχει επιτέλους ένας in-screen αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος προβλέπουμε να είναι και το νέο trend. Επιπλέον η συσκευή θα είναι αδιάβροχη κατά 99%, σύμφωνα με το πρότυπο IP67 ή IP68.

CPU & Hardware

Από τον Σεπτέμβριο γνωρίζουμε πως το Mate 20 Pro θα έχει το Kirin 980 chipset. Αυτό προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις, τόσο σε generic εφαρμογές όσο και σε 3D/gaming εφαρμογές. Έχει επίσης καλύτερη διαχείριση ενέργειας από το Kirin 970 των Mate 10 Pro και P20 Pro. Είναι το πρώτο chipset που κατασκευάζεται στα 7nm και ενσωματώνει την Mali-G76 GPU, που προσφέρει σχεδόν 50% ανώτερες επιδόσεις από την προκάτοχό της. Επίσης το Kirin 980 διαθέτει ISP (Image Signal Processor) 4ης γενιάς. Αυτός επιτυγχάνει ταχύτερη επεξεργασία εικόνας αλλά και ταχύτερες λήψεις συνολικά. Διαθέτει επίσης το πρώτο modem παγκοσμίως που υποστηρίζει LTE Cat.21, με μέγιστη ταχύτητα λήψης τα 1.4Gbps. H RAM θα ανέρχεται στα 6 ή 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος τουλάχιστον στα 128GB. Τονίζουμε πως ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για μια νέου τύπου κάρτα SD, που θα δέχεται το Mate 20 Pro, μια “nano-SD”, με μικρότερο μέγεθος (επιπέδου nano-SIM) και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Αν αυτό επαληθευθεί, τότε θα είναι η πρώτη τέτοια κάρτα που βλέπουμε σε οποιαδήποτε mobile συσκευή γενικότερα.

Κάμερες

Εδώ και καιρό έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες και renders που δείχνουν ένα «τετράγωνο» camera module στο πίσω μέρος του Mate 20 Pro. Ωστόσο οι κάμερες δε θα είναι τέσσερις (στο πίσω μέρος) αλλά τρείς. Η 4η γωνία του τετραγώνου θα καταλαμβάνεται από το LED flash. Έτσι οι κάμερες παραμένουν στο κέντρο της πλάτης, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στα Mate, και όχι στην αριστερή της πλευρά (όπως στο P20 Pro). Πιθανότατα η τριπλή κάμερα θα έχει έναν «κανονικό» φακό, έναν telephoto και έναν wide-angle. Φαίνεται μάλλον απίθανο να «πέσουμε» από τα 40MP, τον πήχυ που όρισε το P20 Pro δηλαδή.

London-Mate-20-Pro-invite-2

Software

Το Mate 20 Pro όπως όλα δείχνουν θα «φοράει» το Android 9.0 Pie και το EMUI 9.0 της Huawei. Κάτι που μάλλον δεν θα αποτελέσει έκπληξη, από τη στιγμή που φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω του.

Μπαταρία και αυτονομία

Η Huawei ήταν από τις πρώτες που έβαλε 4.000mAh μπαταρία σε ναυαρχίδα της. Όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στη χωρητικότητα αυτή για το Mate 20 Pro, αν και δεν αποκλείεται μια μικρή αύξησή της, της τάξεως των 100-200mAh. Ωστόσο περισσότερες πιθανότητες δίνουμε να αυξηθεί η ταχύτητα φόρτισης, καθώς το SuperCharge πρότυπο της εταιρείας παραμένει ίδιο εδώ και 3 γενιές σχεδόν. Οπότε ίσως δούμε έναν ακόμα πιο γρήγορο φορτιστή από τον νυν των 22,5 Watts. Άλλωστε φήμες κάνουν λόγο για φόρτιση 0-70% μέσα σε 30′. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον υπάρχοντα φορτιστή. Επιπλέον, η συσκευή ακούγεται ότι θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και ίσως… αμφίδρομη! Δηλαδή θα μπορεί να φορτίσει με τη σειρά της άλλες συσκευές ασύρματα!

Τιμή και διαθεσιμότητα

Δυστυχώς, το τοπίο εδώ παραμένει κάπως… θολό! Ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως το Mate 20 Pro θα κοστίζει περισσότερα απ’ όσα κόστιζε πέρυσι το Mate 10 Pro (€799). Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι… πόσο περισσότερα; Δεν αποκλείεται να αγγίζει τετραψήφιο νούμερο, αλλά αυτό είναι κάτι που καλύτερα θα το μάθουμε σε λίγες μέρες. Τα ίδια ισχύουν και για την διαθεσιμότητα, όπου η λογική λέει ότι στην Ελλάδα θα το δούμε λίγες εβδομάδες μετά το release του! Τέλος, πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πιθανότητα να υπάρξουν στη χώρα μας κι άλλα μοντέλα, τα οποία θα συνοδεύσουν τα Pro και Lite.

Όλες οι απορίες μας θα λυθούν στις 16 Οκτωβρίου στο ειδικό launch event του Mate 20 Pro, που ετοιμάζει η Huawei στο Λονδίνο! Stay tuned!

London-Mate-20-Pro-invite-4

[via]