Samsung Messages bug

Samsung Messages bug: στέλνει φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές χωρίς να το γνωρίζετε

Σκεφτείτε την πιθανότητα το smartphone σας να στέλνει φωτογραφίες τυχαία σε επαφές σας… Το λέτε και πρόβλημα. Αυτό φαίνεται ότι συνέβη σε χρήστες συσκευών Samsung, όπως τα Galaxy Note 8 και Galaxy S9. Το Samsung Messages bug έγινε γνωστό από αναφορές και σχετικά παράπονα στο Reddit και σε επίσημα forums της εταιρείας.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι αφορά τα Samsung Messages, την επίσημη εφαρμογή texting των συσκευών Galaxy. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, η εφαρμογή έστειλε φωτογραφίες αποθηκευμένες σε συσκευές, σε τυχαίες επαφές μέσω SMS.

Το πιο τρομακτικό σχετικά με αυτό το bug είναι πως η αποστολή των φωτογραφιών δεν αφήνει καμία ένδειξη στο χρήστη. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί π.χ. να έχει πάει κάποια φωτογραφία που δεν επιθυμείτε στο αφεντικό σας ή σε κάποιον συνάδελφο κι εσείς να μην το γνωρίζετε καν.

Προς το παρόν η επικρατούσα θεωρία σχετικά με το τι προκάλεσε αυτό το σφάλμα περιλαμβάνει μία περίεργη αλληλεπίδραση μεταξύ του Samsung Messages και των πρόσφατων RCS profile updates δικτύων, όπως η T-Mobile στις ΗΠΑ.

Όσο για το τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα; Μπορούν να μεταβούν στις ρυθμίσεις του app Samsung Messages και να ανακαλέσουν τη δυνατότητα πρόσβασής της στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής τους. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία διαφορετική εφαρμογή texting.

[via]