Η Apple αναπτύσσει ultrasonic σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ultrasonic σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων αναπτύσσει η Apple

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Κορέα, η Apple λέγεται ότι εργάζεται σε έναν ultrasonic σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων (in-display).

Υπάρχουν επί του παρόντος 3 τύποι σαρωτών δακτυλικών αποτυπωμάτων: οι οπτικοί, οι χωρητικοί και αυτοί των υπερήχων. Οι Synaptics και Gudix έχουν αναπτύξει οπτικούς σαρωτές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μικρές σειρές παραγωγής από τις εταιρείες Vivo, Huawei και Xiaomi. Χρησιμοποιούν ανακλώμενο φως για να διαβάσουν το σχήμα ενός δακτυλικού αποτυπώματος και να το ταιριάξουν με αυτό του χρήστη. Αυτοί οι σαρωτές είναι φτηνοί, αλλά δεν έχουν και πολύ μεγάλη πιστότητα. Σε αντίθεση με έναν ultrasonic σαρωτή.

vivo under display fingerprint scanning

Ultrasonic βιομετρικοί αναγνώστες

Η ultrasonic έκδοση, που αναπτύσσεται από την Apple, τη Samsung και την Qualcomm, καταγράφει μικρές λεπτομέρειες του δέρματος. Οι ultrasonic βιομετρικοί αναγνώστες λέγεται ότι είναι πολύ ακριβέστεροι από τους οπτικούς. Ενώ οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες και τα εξαρτήματα ακριβότερα, οι ultrasonic αναγνώστες λέγεται ότι είναι πολύ ακριβέστεροι από τους οπτικούς. Έτσι προσφέρουν και καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη.

Υπάρχει επίσης μια τρίτη τεχνική που χρησιμοποιεί τεχνολογία χωρητικότητας. Αυτή ανιχνεύει τις αλλαγές στα ηλεκτρικά μοτίβα για να ταιριάζει με τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η Samsung προφανώς αποφάσισε να απορρίψει την ιδέα της χρήσης ενός ultrasonic σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη για το φετινό Samsung Galaxy Note 9. Αντίθετα, ο νέος στόχος είναι να τον συμπεριλάβει στο επετειακό Samsung Galaxy S10, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν και πότε η Apple θα φέρει τον ultrasonic σαρωτή. Πιθανότατα όμως δεν θα δούμε κάποιο iPhone με τέτοια τεχνολογία κάτω από την οθόνη, μέχρι το επόμενο έτος το νωρίτερο.

[via]

Tags:
,