Problem with Android smartphone charging

8 λύσεις να δοκιμάσεις όταν το Android smartphone δεν φορτίζει

Έχεις πρόβλημα με την φόρτιση του Android smartphone σου; Δεν είσαι ο μόνος, αφού αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Android χρήστες.

Εδώ θα βρεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, προτού αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι. Έτσι θα εντοπίσεις την αιτία της μη φόρτισης του Android κινητού σου και τι μπορείς να κάνεις για να το φτιάξεις.

1. Δοκίμασε μία απλή επανεκκίνηση

Android smartphone rebooting graphic

Θέσε το Android smartphone σου εκτός λειτουργίας και άνοιξέ το ξανά. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, είναι η πρώτη λύση που θα πρέπει να δοκιμάσεις. Ορισμένες εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, μπορεί να επηρεάσουν την μπαταρία. Με την επανεκκίνηση του τηλεφώνου αναγκάζεις την συσκευή να λειτουργήσει χωρίς αυτές τις εφαρμογές.

 

2. Δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο φόρτισης

Android charging cable on smartphone

Το καλώδιο φόρτισης είναι συνηθισμένη αιτία διακοπής της φόρτισης. Η συστροφές που κάνει κατά την χρήση του, ενδεχομένως να διακόψουν την συνέχεια των εσωτερικών του συνδέσεων ή των εσωτερικών του συρματώσεων. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχεις περισσότερα από ένα καλώδιο κάπου στα συρτάρια, από άλλες συσκευές που έχουν τον ίδιο τύπο θύρας σύνδεσης. Επομένως δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο, για να δεις αν αυτό είναι το πρόβλημα.

 

3. Η θύρα USB χρειάζεται επισκευή

Android smartphone charge USB port

Η συνεχής σύνδεση και αποσύνδεση μπορεί να έχουν μετακινήσει μερικές από τις μεταλλικές επιφάνειες στο εσωτερικό της USB θύρας. Αν έχει συμβεί αυτό, τότε δεν γίνεται καλή επαφή. Έτσι το Android smartphone σου προφανώς δεν θα φορτιστεί ή θα φορτίζει πολύ αργά.

Απενεργοποίησε τη συσκευή σου και βγάλε την μπαταρία. Ζήτα από έναν φίλο να φωτίζει συνεχώς με ένα φακό τη θύρα, για να βλέπεις καλύτερα. Με μια οδοντογλυφίδα (ή κάτι εξίσου μικρό) ανασήκωσε τις μικρές ακίδες της θύρας. Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν το κάνεις, για να μην προκαλέσεις μόνιμη βλάβη.

 

4. Ο φορτιστής δεν λειτουργεί

Αν έχεις φορτιστή που διαχωρίζεται από το καλώδιο φόρτισης, τότε αυτό είναι μια άλλη πιθανότητα και αιτία βλάβης. Η συνεχής αφαίρεση του καλωδίου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη θύρα USB. Αλλά και ο ίδιος ο φορτιστής –όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή– μπορεί κάποια στιγμή να καεί. Για να ελέγξεις εάν ο φορτιστής είναι προβληματικός, δοκίμασε ένα άλλον φορτιστή.

Ζήτησε από έναν φίλο σου να δοκιμάσεις τον δικό του. Ή μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα νέο. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να συνδέσεις τη συσκευή σου με τον υπολογιστή. Αν φορτίζει, τότε η αγορά ενός νέου φορτιστή φαίνεται να είναι πολύ καλή ιδέα…

 

5. Είναι καιρός για μια νέα μπαταρία;

new Android smartphone Battery

Με τον καιρό η κακή χρήση της μπαταρίας μπορεί να είναι παράγοντας που θα την αποδυναμώσει. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να την αντικαταστήσεις. Όμως οι κακές συνήθειες φόρτισης μπορεί να επιταχύνουν την διαδικασία. Δεν μπορείς (ή θεν θέλεις) να αντικαταστήσεις την μπαταρία; Αυτό θα μπορούσε να είναι η τέλεια δικαιολογία για να πάρεις επιτέλους αυτό το τηλέφωνο που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό! 😉

Τα εμφανή σημάδια ότι χρειάζεσαι μία νέα μπαταρία, είναι αν είναι ελαφρώς φουσκωμένη ή ανοιγμένη σε κάποιο σημείο της. Βγάλε την μπαταρία, τοποθέτησέ τη σε μια επίπεδη επιφάνεια και να προσπάθησε να την γυρίσεις. Αν περιστρέφεται (ή τραμπαλίζεται) έστω και λίγο, ήρθε η ώρα για νέα μπαταρία.

Ένα άλλο σημάδι ότι η μπαταρία σου πνέει τα λοίσθια, είναι ότι δεν έχει πια ένα τέλος η φόρτισή της. Ή όταν η ζωή της μπαταρίας μειώνεται από το 100% στο 50% αμέσως μετά τη φόρτιση. Το Android smartphone σου έρχεται με μία ενσωματωμένη μπαταρία, που δεν απομακρύνεται εύκολα με το χέρι; Στο Device αυτό γίνεται σα να είναι παιχνιδάκι!

 

6. Καθάρισε τις θύρες

Μάλλον θα εκπλαγείς με τη σκόνη και τα ψίχουλα που μπορούν να μπουν στο τηλέφωνό σου! Η καθαριότητα στις ηλεκτρονικές συσκευές, γενικότερα, είναι απαραίτητη. Η έλλειψή της αποτελεί συνήθη αιτία βλαβών.

Αν μπορείς, χρησιμοποίησε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνεις την σκόνη και τα διάφορα υπολείμματα. Αν όχι, δοκίμασε να φυσήξεις δυνατά με το στόμα όλες τις θύρες. Ίσως βοηθήσει να απομακρυνθούν και τα κομματάκια καπνού από τα τσιγάρα σου, που έχουν φωλιάσει εκεί μέσα!

 

7. Κάνε εγκατάσταση του Ampere (Αμπέρ)

Ampere app print screen

Για να ξέρεις αν το Android smartphone φορτίζει πραγματικά, δοκίμασε να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Ampere. Είναι δωρεάν από το Google Play και δίνει όλα τα είδη των πληροφοριών, σχετικά με την υγεία και την απόδοση της μπαταρίας σου. Μπορείς να δεις πόσο ρεύμα καταναλώνεις στο στάδιο της επεξεργασίας, την ταυτότητα κατασκευής, την Android έκδοση, τη θερμοκρασία. Επίσης εντοπίζει αν εργάζεσαι με την μπαταρία ή με ένα AC φορτιστή.

 

8. Χρησιμοποίησε τον αρχικό φορτιστή

Είναι κάτι που είμαστε όλοι ένοχοι. Δεν βρίσκεις το νέο σου φορτιστή, έτσι αρπάζεις τον φορτιστή του παλιού τηλεφώνου σου, απλώς επειδή το βύσμα ταιριάζει. Οι φορτιστές όμως πληρούν ορισμένες προδιαγραφές τάσης και έντασης για κάθε τηλέφωνο.

Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τον αρχικό φορτιστή, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με μια αργή φόρτιση ή ενδέχεται να μην φορτίζει καθόλου το τηλέφωνο. Υπάρχουν ορισμένα Android smartphones που δεν φορτίζουν ή δεν εκκινούν, αν δεν χρησιμοποιείται ο πρωτότυπος φορτιστής. Επίσης μερικά τηλέφωνα μπορεί να απαιτήσουν έως και δεκαπέντε λεπτά, μέχρι να σου δείξουν αν φορτίζονται.

 

Συμπέρασμα

Η μη δυνατότητα φόρτισης του Android smartphone είναι μία βλάβη που όλοι θα συναντήσουμε αργά ή γρήγορα. Χάρη σε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές θα είσαι προετοιμασμένος για το πώς να χειριστείς την κατάσταση.

Αν πάλι παραβλέψαμε κάποια επιπρόσθετη συμβουλή, που κρίνεις ότι είναι χρήσιμη, στείλε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook για να την μοιραστείς μαζί μας.

[via]

Tags:
,