young-woman-holding-white-mobile-phone

11 φοβερά Tips and Tricks για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου

Υπάρχουν περισσότερα στο smartphone σου από ό,τι ίσως νομίζεις! Κάτω από την απλή επιφάνεια, υπάρχουν διάφορα είδη κρυφών λειτουργιών και συντομεύσεις, που μπορείς να επωφεληθείς, είτε χρησιμοποιείς iOS είτε Android.

Εντάξει, για να μην υπερβάλλω, πιθανότατα οι φίλοι σου να μην εντυπωσιαστούν και τόσο, εκτός και αν μαγικά εξαφανίσεις το κινητό σου! Αλλά είναι σίγουρα μικρές, πρακτικές συμβουλές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πάρεις ακόμη περισσότερα από το κινητό σου.

01] Ψηφιοποίησε τα έγγραφά σου

Χάρη στην αυξανόμενη ποιότητα των smartphone cameras, δεν χρειάζεσαι πλέον ένα scanner για να μεταφέρεις όλα τα έγγραφα στο cloud. Το Evernote, το Google Drive και το CamScanner είναι τρεις από τις πολλές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

02] Αναγνώρισε τραγούδια στην στιγμή

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις apps όπως τα Shazam ή SoundHound για να διαπιστώσεις τι ακούς, αλλά δεν χρειάζεται: Τα Google Now, Siri και Cortana μπορούν να απαντήσουν στη φωνητική εντολή «what song is this?».

03] Βάλε τα στοιχεία επικοινωνίας σου στην οθόνη κλειδώματος

Εάν κάποιος βρει το τηλέφωνό σου, θα είναι σε θέση να σου το επιστρέψει; Τοποθέτησε τα στοιχεία σου στην οθόνη κλειδώματος για να βεβαιωθείς ότι: η επιλογή είναι στα Settings στο Android, στην «Υγεία» στο iOS και στο Windows Phone θα πρέπει να επεξεργαστείς το wallpaper.

04] Απενεργοποίησε το Wi-Fi με τη φωνή

Το μέλλον είναι εδώ: τα Siri, Google Now και Cortana σού επιτρέπουν να απενεργοποιείς το Wi-Fi με τη φωνή σου. Απλώς ξεκίνησε την εφαρμογή φωνής και πες «turn off Wi-Fi» για να το πετύχεις. Λειτουργεί επίσης και με το Bluetooth.

05] Στείλε με email μεγάλα αρχεία από το iPhone (iOS)

use-mail-drop-ios

Από το iOS 9,2 έχει προστεθεί το Mail Drop στα iPhones. Επομένως όταν στείλεις με email ένα μεγάλο αρχείο από το τηλέφωνό σου, θα λάβεις μια ερώτηση για τη χρήση του. Το Mail, αντί να κάνει attach το αρχείο, το ανεβάζει στο iCloud, με το download link να ισχύει για 30 ημέρες.

06] Άλλαξε το πληκτρολόγιο

Τόσο τα Android όσο και τα iOS υποστηρίζουν τώρα τη χρήση πληκτρολογίων άλλων κατασκευαστών, τα οποία μπορούν να κάνουν τα πάντα, από μια απλή προσθήκη πρόσθετων emojis, έως και να εφαρμόσουν κάποια επιπλέον ισχύ επεξεργασίας στο χαρακτηριστικό autocorrect του τηλεφώνου σας.

07] Μάθε που καταναλώνεται η ενέργεια της μπαταρίας σου

Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα των smartphones έχουν τώρα αναλυτικές αναγνώσεις για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν μεγάλα «κομμάτια» της μπαταρίας σας, επομένως είναι καλό να ελέγχεις συχνά τις «Ρυθμίσεις» για να βρίσκεις τι καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και να κάνεις uninstall αν είναι απαραίτητο.

08] Χρησιμοποίησε το Airplane Mode για γρηγορότερη φόρτιση

Ακριβώς όπως όλοι μας θέλεις κι εσύ να φορτίζεις το κινητό σου όσο το δυνατόν γρηγορότερα (κι ακόμη πιο γρήγορα αν βιάζεσαι). Βάλτο σε flight mode και θα χρησιμοποιήσει πολύ λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και έτσι θα φορτίσει πιο γρήγορα.

09] Χρησιμοποίησε το LED flash του iPhone για Ειδοποιήσεις (iOS)

led-flash-open-on-iphone

Μπορείς να κάνεις το flash του iPhone να αναβοσβήνει κάθε φορά που έρχεται ένα notification, ως έναν επιπλέον τρόπο ειδοποίησης νέας δραστηριότητας: από τις Ρυθμίσεις, επίλεξε Γενικά και στη συνέχεια Προσβασιμότητα και κατόπιν βάλε στη θέση on την «Λάμψη LED σε ειδοποιήσεις».

10] Ρύθμισε το Alarm να δυναμώνει όλο και περισσότερο (Android)

Μια συμβουλή για την εφαρμογή Android Clock: Περιηγήσου στο μενού (τρεις κάθετες κουκίδες) από την κύρια σελίδα των alarms και βρες την επιλογή που λέει “Gradually increase volume” (βαθμιαία αύξηση ήχου). Θα σου δώσει την επιπλέον ώθηση να σηκωθείς από το κρεβάτι!

11] Τράβηξε φωτογραφίες με φυσικό κουμπί

Μερικές φορές σου λείπει η αίσθηση ενός πραγματικού φυσικού κουμπιού, όταν φωτογραφίζεις τα αγαπημένα σου τοπία. Τα καλά νέα είναι πως σε Android, iOS και Windows Phone μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα κουμπιά έντασης ήχου ενώ βρίσκεσαι στην εφαρμογή της κάμερας.